top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι OTA αναβαθμίσεις για την ηλεκτρική οικογένεια ID. της VW

Ξεκινώντας από το προσεχές καλοκαίρι, η VW θα παρέχει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων ID.3 και ID.4 ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού κάθε τρεις μήνες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν βελτιώσεις καθώς και νέες λειτουργίες και επιλογές.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η νεοσυσταθείσα ID.Digital θα είναι αυτή που αναλάβει τον «συντονισμό» για την εφαρμογή των «Over-the-Air» ενημερώσεων στα μοντέλα της οικογένειας ID. – που προς το παρόν περιορίζονται στα ηλεκτρικά ID.3 και ID.4.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο ID.Software 2.1 υπάρχει ήδη στο βασικό εξοπλισμό για όλα τα μοντέλα της οικογένειας που παράγονται από την ημερολογιακή εβδομάδα 8 και μετά. Ωστόσο, για τους πελάτες που έχουν ήδη παραλάβει το όχημά τους, το νέο λογισμικό θα εγκατασταθεί στο προσεχές μέλλον, με τους ιδιοκτήτες να πρέπει να επισκεφθούν για μία μόνο φορά τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο VW. Με το νέο λογισμικό, θα είναι δυνατή στο μέλλον «η ενημέρωση των μονάδων ελέγχου που είναι εγκατεστημένες στο όχημα, χωρίς να χρειάζεται ο πελάτης να πάει στο συνεργείο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής.

VW ID.3

Οι πρώτες «Over-the-Air» ενημερώσεις δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 3.000 εταιρικά αυτοκίνητα της VW έτσι ώστε οι πρώτοι πελάτες να μπορούν σύντομα να επωφεληθούν από τις βελτιώσεις και τις νέες λειτουργίες.

«Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί ότι όλα τα παραδοθέντα ID. θα διαθέτουν το ίδιο λογισμικό με τα νέα αυτοκίνητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Οι ενημερώσεις OTA θα αποτελέσουν τη νέα κανονικότητα για τα αυτοκίνητα στο μέλλον» δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ