top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Τι δεν πρέπει να κάνει ποτέ ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο (video)

Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Πολλοί συνοδηγοί, ειδικά το καλοκαίρι, συνηθίζεται να κάνουν αυτό το λάθος.

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου και σοβαρών τραυματισμών, παγκοσμίως. Η υπερβολική ταχύτητα, οι επικίνδυνοι ελιγμοί, η χρήση του κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ και η παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, είναι οι κύριοι λόγοι πρόκλησης των ατυχημάτων.

Ο οδηγός οφείλει να σέβεται τους κανόνες και να πράττει αναλόγως, ωστόσο, ευθύνες έχει και ο συνοδηγός. Η οδική ασφάλεια εξάλλου, είναι υποχρέωση όλων.

Ποτέ δεν βάζουμε τα πόδια στο ταμπλό

Κατά τη διάρκεια της θερινής κυρίως περιόδου, οι συνοδηγοί συνηθίζουν να τοποθετούν τα πόδια στο ταμπλό ενώ το όχημα κινείται. Αυτή η στάση όμως, είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος έστω με ελάχιστη ταχύτητα, η πρόκληση σοβαρού τραυματισμού είναι πολύ μεγάλη.

συνοδηγός

Αν λοιπόν ενεργοποιηθεί ο αερόσακος μετά από σύγκρουση, θα συμπαρασύρει βιαίως τα πόδια του συνοδηγού προς τα πίσω, οδηγώντας, στο καλύτερο σενάριο, σε πολλαπλά κατάγματα. Επίσης, δεν αποκλείεται να γίνει ζημιά σε λεκάνη και σπονδυλική στήλη, γεγονός που επισημαίνουν και οι αρμόδιοι οργανισμοί ασφαλείας.

Στη χειρότερη περίπτωση, αν το ατύχημα γίνει με πολλά χιλιόμετρα, θα επέλθει θανάσιμος τραυματισμός, αφού τα πόδια θα συνθλιβούν και θα φτάσουν στο κεφάλι. Για να αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η στάση, δείτε το παρακάτω βίντεο του οργανισμού οδικής ασφάλειας NSW. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ