top icon
Επικαιρότητα

Zeekr, η νέα αντι-Tesla μάρκα με την υπογραφή της Geely

Η κινεζική Geely, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Volvo και μέτοχος στην Daimler, σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα premium μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την ονομασία Zeekr βάζοντας στο αστόχαστό της την Tesla.

Η κινεζική Geely σχεδιάζει να διαθέσει ηλεκτρικά οχήματα «μέσα» από μία νέα μάρκα που θα χαρακτηρίζεται από διαφορετική στρατηγική σε επίπεδο πωλήσεων, σε μία προφανή προσπάθειά της να αντιπαρατεθεί με την Tesla. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα ακόμα φιλόδοξο εγχείρημα για την Geely και προσωπικά για τον ιδρυτή και πρόεδρο της Li Shufu, ο οποίος, όπως έχει χαρακτηριστικά δηλώσει, θέλει να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα «όπως η Mercedes-Benz».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η νέα αυτή μάρκα, που θα τοποθετείται στην κατηγορία των premium EV, θα ονομάζεται Zeekr και θα ανήκει στην επιχειρηματική οντότητα της Geely Lingling Technologies.

Στο πλαίσιο των σχεδίων της για την Zeekr, η Geely σκοπεύει να ανοίξει εκθεσιακούς χώρους ή «κόμβους» σε κέντρα πόλεων για να διαθέσει τα αυτοκίνητα της πρώτης στα πρότυπα της Tesla.

Η Geely, η οποία εδρεύει στην Hangzhou της Κίνας, σχεδιάζει επίσης για την Zeekr μια νέα στρατηγική μάρκετινγκ ούτως ώστε να αναζητήσει βαθύτερες σχέσεις με τους αγοραστές των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, εκτός από τα οχήματα, η Zeekr θα λανσάρει μια γκάμα ρούχων και αξεσουάρ καθώς και μια άτυπη λέσχη ιδιοκτητών, ακολουθώντας στους τομείς αυτής τα χνάρια της κινεζικής επίσης εταιρείας Nio.

Η Zeekr σκέφτεται επίσης να αναπτύξει ένα πλάνο που θα επιτρέπει στους πελάτες να γίνουν μέτοχοι της Lingling, το οποίο η διοίκηση ελπίζει ότι θα ενισχύσει τις πωλήσεις και τη σχέση μεταξύ μάρκας και πελατών.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Geely, ιδιοκτήτης των Volvo Cars και Lotus, αλλά και μέτοχος στην Daimler με ποσοστό 9,7%, θα παρουσιάσει ηλεκτρικά οχήματα που θα βασίζονται σε μια open-source πλατφόρμα που φέρει την ονομασία Sustainable Experience Architecture (SEA), ανέφεραν οι πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ