22 Μάιος 2018

F1: Μόνο υπό νέους όρους θα συνεχίσει να φιλοξενεί το Γερμανικό GP το Hockenheim

Το Hockenheim θέτει τους δικούς του όρους για το νέο συμβόλαιο με την Formula 1, με στόχο την οικονομική βιωσιμότητα της πίστας.

Hockenheimring

Το συμβόλαιο του Hockenheimring με τη Formula 1 λήγει φέτος, και, σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της πίστας, Jorn Teske, η υπογραφή μίας νέας συμφωνίας θα εξαρτηθεί από μία σειρά παραγόντων, με κυριότερο εξ αυτών το ποσό που πρέπει να καταβάλει το σιρκουί για να βρίσκεται στο πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικά, ο Teske δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να φιλοξενούμε το GP στο μέλλον, αλλά ένα από τα βασικά θέματα είναι πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Θα θέλαμε να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο το οποίο θα μας απαλλάσσει από οποιοδήποτε ρίσκο, αυτό είναι το βασικό. Δε μιλάμε για το ποσό που απαιτείται για να είμαστε στο πρόγραμμα, μιλάμε για ένα νέο συμβόλαιο με το οποίο δεν θα έχουμε κανένα ρίσκο.

«Έχουμε μία πίστα που δε λαμβάνει καμία οικονομική βοήθεια από κανέναν, ούτε από το κράτος, ούτε από την περιοχή ή από εταιρείες, οπότε πρέπει να τα οργανώνουμε όλα μόνοι μας. 

«Είχαμε κάποιες απώλειες στο παρελθόν. Υπογράψαμε ένα 10ετές συμβόλαιο, και το τιμήσαμε, παρά το γεγονός ότι είχαμε κάποιες καλές και κάποιες κακές χρονιές. Τώρα είναι καιρός να αλλάξουμε τα πράγματα. Θα ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι να έχουμε την F1 στη Γερμανία, όχι μόνο για εμάς, αλλά κυρίως για τους οπαδούς. Αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια βασικά πράγματα.»

Και συνέχισε:

«Πάντοτε μιλάμε για τα ποσά, και μετά μας ρώτησαν “πόσα θα πληρώνατε για να φιλοξενήσετε τον αγώνα;”. Αυτό δεν είναι κάτι που ρωτάμε εμείς, γιατί πιστεύουμε πως θα πρέπει να αναδιαμορφώσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο. Θα μπορούσαμε να νοικιάζουμε την πίστα [στην F1 ή σε έναν τρίτο], ή θα μπορούσαμε να μοιραζόμαστε τα έσοδα από τα εισιτήρια και τα έξοδα. 

«Επομένως, τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει στις διαπραγματεύσεις. Αλλά υπάρχουν πολλά μοντέλα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, χωρίς ρίσκο.

«Παρουσιάσαμε τις ιδέες μας, τα νούμερα, με απόλυτη σαφήνεια και λεπτομέρεια, και τώρα πρέπει να το σκεφτούν. Αλλά δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς είναι μία οικονομική απόφαση που πρέπει να πάρουν.»._Δ.Μ.

Ετικέτες: