12 Φεβ 2018

F1: Πήραν μπροστά οι κινητήρες των Mercedes και Ferrari (+videos)

Η σεζόν του 2018 απέχει πλέον λιγότερο από δύο εβδομάδες, με την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στις 26/2, και οι Mercedes και Ferrari έβαλαν για πρώτη φορά μπροστά τις μονάδες ισχύος τους.

Ferrari - Mercedes

Ένας κοπιώδης χειμώνας, γεμάτος σκληρή δουλειά στο εργοστάσιο και άπειρες εργατοώρες, μετουσιώνεται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα δυνατού ήχου, προερχόμενου από έναν υβριδικό V6 1,6 L υπετροφοδοτούμενο κινητήρα. Αυτό το γρύλισμα αποτελεί το επιστέγασμα μίας επιτυχημένης προσπάθειας, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους για να καταλήξει στο Φεβρουάριο, λίγο πριν τα πρώτα επίσημα τεστ.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο ομάδες έφτασαν σε αυτό το στάδιο, θέτοντας για πρώτη φορά σε λειτουργία τους κινητήρες τους. Και ο λόγος για τις Mercedes και Ferrari.

Φυσικά, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τον ήχο των δύο μοτέρ, πάντως το βήμα παραπάνω είναι δεδομένο για αμφότερες τις ομάδες, μιας και από πέρυσι η εξέλιξη των κινητήρων είναι ελεύθερη, κάτι που επιτρέπει στους κατασκευαστές να δοκιμάζουν συνεχώς νέες λύσεις για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Πριν ακούσουμε στην πίστα τις δύο PU, ας τις απολαύσουμε από τα βίντεο που εξέδωσαν οι ομάδες._Δ.Μ.

To fire-up της WO9:

Και το αντίστοιχο της Ferrari:

 

Ετικέτες: