Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 να αποτελείται τελικά από 22 αγώνες.

Η προσθήκη της Ολλανδίας και του Βιετνάμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ανέβαζε το συνολικό αριθμό των Grand Prix του 2020 στα 23. 

Ωστόσο, η διαφαινόμενη αποχώρηση της Ισπανίας και του Μεξικού από το πρόγραμμα θα διατηρούσε το καλεντάρι στα 21 GP, όπως και φέτος.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ισπανία οδεύει για μονοετή ανανέωση του συμβολαίου της με την F1, το Μεξικό (και η Ιταλία, τελικώς) πρόκειται να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο, και το μόνο GP που θα απουσιάζει τη νέα σεζόν θα είναι εκείνο της Γερμανίας, που φέτος διεξήχθη χάρη στην οικονομική στήριξη από τη Mercedes.

Το πρόβλημα είναι πως οι μικρότερες ομάδες θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας της προσθήκης ενός ακόμη αγώνα.

Μέσα στη συμφωνία τους με τη FOM/Liberty Media, αναφέρεται πως σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος πέραν των 21 αγώνων, θα προστεθεί ένας ακόμα κινητήρας σε αυτούς που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό θα τις επιβαρύνει έτι περαιτέρω οικονομικά.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα με τους νέους αγώνες

Το ενδιαφέρον με την προσθήκη νέων αγώνων είναι το πού θα τοποθετηθούν αυτοί μέσα στο πρόγραμμα που εκτείνεται από τα μέσα Μαρτίου ως τις αρχές Δεκέμβρη (όπως φέτος).

Το Βιετνάμ θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, και μάλλον με κενό πριν και μετά από αυτό, λόγω των logistics.

Η Ολλανδία θα πάρει την θέση που κατείχε μέχρι φέτος η Ισπανία (αρχές Μαΐου), με τον αγώνα στη Βαρκελώνη να μετατίθεται, μπορεί και μετά το Μονακό, αφού ο αγώνας στο Πριγκιπάτο έχει σταθερή θέση στο πρόγραμμα (τελευταίο Σ/Κ του Μαΐου).

Αν, όμως, το Βιετνάμ γίνει back-to-back με την Κίνα, τότε ανοίγει μία εβδομάδα για να γίνει back-to-back και η Ολλανδία με τη Βαρκελώνη, και να μην αλλάξει η σειρά του προγράμματος.

Το Μπακού θα διεξαχθεί συνεχόμενα με τον Καναδά, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η σειρά, ενώ το Βρετανικό GP, το πρώτο μετά το Brexit, θα έχει κενό πριν και μετά για να μπορέσουν να περάσουν το τελωνείο οι ομάδες χωρίς την πίεση του χρόνου._Δ.Μ.

Ποιο μοντέλο πιστεύετε ότι θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο «Car of The Year 2020»;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά