Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο FP1 του Ουγγρικού Grand Prix, πριν εμφανιστεί η βροχή.

To FP1 επηρεάστηκε μερικώς από μία ελαφρά βροχόπτωση που διήρκησε ελάχιστα στα μισά της διαδικασίας. Το καλό για τους οδηγούς ήταν ότι τελείωσε νωρίς και μπόρεσαν να γράψουν αρκετούς γύρους.

Ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος, με τους Verstappen και Vettel να τον ακολουθούν κατά πόδας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για την έτερη Mercedes, αυτή του Bottas, που είχε πρόβλημα στη μονάδα ισχύος, με την ομάδα να αποφασίζει να αλλάξει όλο τον κινητήρα, χωρίς να πάρει ποινή, καθώς χρησιμοποίησαν παλιότερο spec.

Στο FP2, εκεί όπου κανονικά όλοι θα έκαναν τα προγράμματά τους και θα δοκίμαζαν πράγματα ενόψει του αγώνα, η βροχή ήρθε ξανά, και δεν κράτησε για λίγο. 

Μετά το ατύχημα που είχε ο Albon στην τελευταία στροφή στα πρώτα λεπτά και την προσωρινή διακοπή που αυτό επέφερε, όλοι οι οδηγοί έσπευσαν να βγουν στην πίστα για να προλάβουν να γράψουν χρόνους πριν χειροτερεύσουν οι συνθήκες.

Ο Gasly πέρασε μπροστά, με χρόνο κατά 6 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργό από εκείνον του Hamilton το πρωί (με μέση γόμα ο Γάλλος, με μαλακή ο Βρετανός), αφήνοντας τον Verstappen 2ο και τις δύο Mercedes να ακολουθούν.

Το θέμα ήταν, όμως, πως κανείς δεν είχε καταφέρει να κάνει φυσιολογικά runs, δεν υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο, οπότε όλη η κατάταξη της διαδικασίας δεν αποτελεί ένδειξη της δυναμικής των ομάδων ενόψει των κατατακτήριων και του αγώνα.

Με την βροχή να δυναμώνει στο τέλος του session, όλοι βγήκαν με τα ενδιάμεσα για να πάρουν την αίσθηση από τη βρεγμένη πίστα, αν και δεν προβλέπεται βροχή μέσα στο Σ/Κ. 

Τώρα, μένει το FP3 (13:00) ως η τελευταία ευκαιρία ομάδων και οδηγών να βρουν τα πατήματά τους στο Hungaroring, πριν τις κατατακτήριες (16:00)._Δ.Μ.

Ποιο μοντέλο πιστεύετε ότι θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο «Car of The Year 2020»;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά