Η ΦΙΛΠΑ τιμά τον Αλέξανδρο Λιώκη

Σε μία όμορφη εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων του Τύπου αλλά και φίλων της μιλανέζικης φίρμας, η ΦΙΛΠΑ τίμησε τον Αλέξανδρο Λιώκη, τον Έλληνα σχεδιαστή που επιμελήθηκε της εξωτερικής «αμφίεσης» της Alfa Romeo Tonale.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης αποτελεί μία ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Το πάθος του Έλληνα σχεδιαστή για τα αυτοκίνητα ασφαλώς και δεν είναι όψιμο, μιας και η αγάπη του για το μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών «πυροδοτήθηκε» ήδη από πολύ μικρή ηλικία, κυρίως μέσω του διαβάσματος περιοδικών αυτοκινήτου που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του. Και κάπως έτσι το… μικρόβιο μπήκε για τα καλά στο DNA του.

Μόλις στα 13 του χρόνια, ο Αλέξανδρος Λιώκης έβαλε πλώρη να αναπαλαιώσει μαζί με τον αδελφό του μία «εγκαταλελειμμένη» Citroen DS - εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία μακριά από τα βλέμματα των γονιών του, αλλά με την αμέριστη αρωγή του θείου του. Ολοκληρώνοντας το σχολείο, ο σημερινός Lead Exterior Designer της Alfa Romeo Tonale, του εντυπωσιακού C-SUV πρωτοτύπου που παρουσίασε η μιλανέζικη φίρμα τον περασμένο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, πραγματοποιεί τα πρώτα επίσημα βήματα του στο μαγικό κόσμο του ντιζάιν σπουδάζοντας Βιομηχανικό Σχέδιο στο ΤΕΙ Κοζάνης.

Η αγάπη του για δημιουργία τον οδήγησαν εκτός συνόρων, και συγκεκριμένα στο  IED (Istituto Europeo di Design) στην Ιταλία, όπου έγινε αμέσως δεκτός συνεχίζοντας να αναπτύσσει το ταλέντο του σε ακόμα πιο γόνιμο έδαφος. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το πείσμα και την αγάπη του για την αυτοκίνηση, τον «έφεραν» από σπουδαστή στο IED, όπου και δημιουργησε το πρωτότυπο Gloria, σε ειδικευόμενο στην Alfa Romeo και με μία μικρή… στάση στην Maserati, ξανά στην μιλανέζικη εταιρεία στη θέση πλέον του Senior Designer .

Προσκεκλημένος της ΦΙΛΠΑ (Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου) και με την υποστήριξη της FCA Greece, ο Έλληνας σχεδιαστής είχε την ευκαιρία να μας μιλήσει για την Tonale και τη διαδικασία γέννησης του οχήματος, ενώ δε δίστασε μπροστά στο κοινό και τα φλας των φωτογράφων να «ζωντανέψει» με… μολύβι και χαρτί τις γραμμές αλλά και τη συνολική σιλουέτα του πρωτοτύπου, που σίγουρα θα δώσει μια νέα πνοή στην Alfa Romeo όταν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Λιώκης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια της ομάδας αλλά και του ίδιου προσωπικά να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο με συναίσθημα και καθαρές γραμμές, που να αντικατοπτρίζει με σαφήνεια τη φιλοσοφία της Alfa Romeo, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μία μικρή αναδρομή στα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο τις εμβληματικές κατασκευές του παρελθόντος όσο και τις σύγχρονες δημιουργίες της Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης, που πλέον αποτελεί μόνιμο μέλος του Centro Stile, εργάζεται ήδη πάνω στα νέα project για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας, τα οποία βέβαια δεν θέλησε - για ευνόητους- λόγους να κατονομάσει. Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Αλέξανδρο Λιώκη να συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι και τώρα, να κυνηγά τα όνειρά του τιμώντας με το πάθος, το ταλέντο και τις γνώσεις του μια από τις πλέον θρυλικές εταιρείες της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου