top icon
Επικαιρότητα

FCA Greece, η επόμενη μέρα στην ελληνική αγορά

Ποιος θα είναι ο ρόλος της Jeep, δίπλα σε Fiat και Alfa Romeo;

Σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση στο Σοφικό της Κορινθίας, η FCA Greece έδωσε τη δυνατότητα στον Ειδικό Τύπο να οδηγήσει όλη την τρέχουσα γκάμα της εταιρείας, και το κυριότερο, μέσα από τα λόγια του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Γιώργου Μπακόπουλου, να γίνει αντιληπτή η στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια.

Η FCA, η 7η σε παγκόσμια κατάταξη αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο 115 δισ. ευρώ, διαθέτει 103 εργοστάσια και 46 κέντρα έρευνας κι εξέλιξης στα οποία απασχολούνται 200.000 εργαζόμενοι. Με τις 11 εταιρείες του ομίλου, από τις οποίες οι 5 είναι αμερικανικές και οι υπόλοιπες ιταλικές, υπάρχει στρατηγική συνεργασία με τις Waymo και APTIV στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και με τις Google και Harman (Samsung) στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Γιώργος Μπακόπουλος, FCA Greece

Όσο αφορά το κομμάτι της ελληνικής αγοράς, η FCA Greece, μέχρι σήμερα, με τις Fiat και Alfa Romeo, κατάφερε να διαμορφώσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, παρότι η γκάμα των εταιρειών παρουσιάζει έλλειψη σε σημαντικές κατηγορίες για τα ελληνικά δεδομένα, όπως είναι η Β και η C-SUV. Η τρέχουσα, δηλαδή, γκάμα διαθέτει μια κάλυψη μόλις του 46% της αγοράς. Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η FCA Greece και στα επαγγελματικά, με τη Fiat να αντιπροσωπεύει το 1/3 των πωλήσεων στα van.

Σημαντικό ρόλο στην εμπορική πορεία της εταιρείας έπαιξε και η FCA Bank, όπως μας εξήγησε ο Αντιπρόεδρός της κ.Διονύσης Ξανθάκος. Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη υπηρεσία ξεκίνησε να λειτουργεί το 1991 ως Fiat Credit και μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της 300.000 πελάτες. Από το 2020 οι πελάτες της εταιρείας θα έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές με την LEASYS, που θα προσφέρει ενδιαφέροντα και καινοτόμα πακέτα μίσθωσης.

Όπως επεσήμανε ο κ.Μπακόπουλος τώρα αρχίζει να διαφαίνεται το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης που είχε χαράξει ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, καθώς η Jeep, η οποία σύντομα θα προσφέρει 5 διαφορετικές επιλογές μοντέλων, έρχεται να καλύψει τα υπάρχοντα κενά στη γκάμα των δύο ιταλικών εταιρειών, με τoν προσανατολισμό της Fiat να παραμένει εστιασμένος στις αστικές και οικογενειακές μετακινήσεις και την Alfa Romeo να παραμένει προσηλωμένη στην κατασκευή οδηγοκεντρικών αυτοκινήτων.

Η ανάληψη της αντιπροσώπευσης της Jeep από την FCA Greece ολοκληρώνεται στο προσεχές διάστημα με τη λειτουργία 18 σημείων πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης._Μ. Σ.

ΥΓ: Διαβάστε και το οδοιπορικό μας με το Jeep Wrangler στο «The Ranch», όπου έγινε η σημερινή παρουσίαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ