top icon
Επικαιρότητα

Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες: «ξηλώνονται» από τη Μεσογείων και την Κηφισίας

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους για τις παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες, των οποίων το μερίδιο ευθύνης για πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα είναι μεγάλο.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου να αποκαθηλώνουν διαφημιστικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια, από το λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, ενώ την Κυριακή από το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού θα κατεβάσουν τις διαφημιστικές πινακίδες από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Ακολούθως, η ενέργεια αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες κεντρικές λεωφόρους και οδούς της πρωτεύουσας. Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι πολλοί Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες από το 2010 και μετά, ωστόο οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες εξακολουθούν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Εκτός από την οδική ασφάλεια υπάρχει και θέμα κερδοσκοπίας, από όσους καταλαμβάνουν παράνομα διαφημιστικό χώρο χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε Δήμους και Περιφέρεια, αλλά και χωρίς να ελέγχονται από τον διαφημιζόμενο. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην υπαίθρια διαφήμιση καταγγέλουν αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και δίπλα τους ένας πονηρός που αυθαιρετεί έχει μόνο έσοδα, κατεβάζοντας φυσικά και τις τιμές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ