Μπορεί να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα, εντούτοις το επερχόμενο μέσα στο 2019 Audi RS Q8 κατάφερε να εκθρονίσει στο Nurburgring την Mercedes-AMG GLC 63 S γράφοντας χρόνο 7:42.253.

Η κορυφαία έκδοση του Audi Q8 είναι το ταχύτερο SUV στο Nurburgring, με το βρετανικό Autocar να αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση ότι το γερμανικό SUV κατάφερε να γράψει στην Πράσινη Κόλαση χρόνο 7:42.253 – επίδοση κατά 12 δλ. καλύτερη από εκείνη της Mercedes-AMG GLC 63 S.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου που αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο 2019 θα φιλοξενείται ο 4λιτρος V8 κινητήρας του νέου RS6 αποδίδοντας και σε αυτή την περίπτωση ισχύ 600 ίππων. Για το «0-100», το νέο RS Q8 θα απαιτεί χρόνο μόλις 3,8 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 305 χλμ./ώρα.

Audi RS Q8

Σε σχέση με το SQ8, θα διαθέτει σκληρότερα ελατήρια κατά 10% και πιο «δεμένα» κατά 15% αμορτισέρ διατηρώντας το 48βολτο σύστημα των ενεργών αντιστρεπτικών δοκών του πρώτου. Τα ελαστικά διαστάσεων 295/35 ZR23(!) είναι  ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες του RS Q8 από την Pirelli και είναι του τύπου P Zero.

Περισσότερες πληροφορίες για τα… κατορθώματα αλλά και λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Audi RS Q8 αναμένεται να αποκαλυφθούν τις προσεχείς εβδομάδες, ενδεχομένως και μέρες._Χ.Α.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Πηγή φωτγραφιών: autocar.co.uk

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά