top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Τόκιο: Honda Sports EV Concept (+video)

Μετά το Urban EV που είδαμε στην Φρανκφούρτη, η Honda παρουσιάζει το δεύτερο πρωτότυπο της… σειράς. Είναι κουπέ, είναι σπορ και φυσικά κινείται από ένα συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα/μπαταρίας.

Η ιαπωνική εταιρεία δείχνει εξαιρετικά πρόθυμη να ακολουθήσει κατά πόδας τις εξελίξεις «χτίζοντας» σταδιακά μια ολόκληρη οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων με συμπαγείς διαστάσεις και προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Αρχής γενομένης με το Urban EV Concept, που είδαμε τον Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη, ένα Zero Emission Vehicle, που θα μπει στην παραγωγή το 2019, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα στην πρεμιέρα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο. Εκεί, όπου το ιαπωνικό εργοστάσιο παρουσίασε σήμερα ένα ακόμα πρωτότυπο, το Sports EV Concept, ένα «συμπαγές» σε διαστάσεις ηλεκτρικό μοντέλο της κουπέ κατηγορίας που διατηρεί σαφείς σχεδιαστικούς δεσμούς με το πρώτο.

Κατά την πάγια τακτική της, η Honda δεν προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τα ακριβή τεχνικά στοιχεία του πρωτοτύπου κουπέ της περιοριζόμενη για μια ακόμα φορά σε γενικόλογες περιγραφές. Και συγκεκριμένα, στο γεγονός ότι το Sports EV Concept είναι ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο, ενώ στα highlights συγκαταλέγεται και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (Artifficial Intelligence – Al) που μαθαίνει στις συνήθειες του οδηγού του.

Σχεδιαστικά πάντως σημείο αναφοράς αποτελούν οι καμπύλες γραμμές περιμετρικά του αμαξώματος, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός και τα… τετράγωνα πίσω, καθώς και η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Προς το παρόν, το εσωτερικό δεν αποκαλύπτεται, αν και βέβαιο θεωρείται πως θα «φέρνει» αρκετά σε εκείνο του Urban EV Concept, στο οποίο δεσπόζουν η μακρόστενη οθόνη LED, που εκτείνεται σχεδόν από τη μια άκρη του ταμπλό έως την άλλη, ο μινιμαλιστικός, εν γένει, σχεδιασμός. Το μόνο αριθμητικό στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα αφορά στο μήκος της κατασκευής, το οποίο ανέρχεται στα 3,95 μ. -τιμή που το καθιστά ισομεγέθες με ένα Jazz._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ