top icon
Επικαιρότητα

Ένα Nissan Leaf με δύο ηλεκτροκινητήρες και 308 ίππους

Η Nissan παρουσίασε σήμερα ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο Leaf e+, με δύο κινητήρες και απόδοση 308 ίππων.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε σήμερα μία πειραματική έκδοση του Nissan Leaf, και ειδικότερα της πιο ισχυρής έκδοσης e+ της σειράς, η οποία είναι εφοδιασμένη με δύο, αντί για έναν, ηλεκτροκινητήρα. Όπως διατείνονται οι ιθύνοντες του ιαπωνικού εργοστασίου στις επίσημες ανακοινώσεις τους, πρόκειται για μία πρωτότυπη έκδοση η οποία, παρ’ ότι δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή, διερευνά σε πραγματικές συνθήκες τις δυνατότητες ενός προηγμένου συστήματος κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες – κάτι που σύντομα θα δούμε να εφαρμόζεται σε ένα νέο EV μοντέλο της Nissan.

«Η Nissan πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει ένα EV νέας γενιάς που πραγματικά θα είναι μια επανάσταση. Το νέο σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων που δίνει χαρακτηριστικά τετρακίνησης θα εξασφαλίζει κορυφαία επιτάχυνση και συμπεριφορά, αντίστοιχη με εκείνη ενός σπορ αυτοκινήτου», δηλώνει ο Senior Vice President του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Nissan, Takao Asami.

Η μονάδα κίνησης με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που «εφαρμόζεται» στο πρωτότυπο Leaf  έχει συνδυαστική απόδοση 308 ίππων, με τη ροπή να ανέρχεται στα 680 Nm.

Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως και τα δύο μοτέρ είναι εφοδιασμένα με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας που επενεργεί και ως «φρένο κινητήρα».

Για τις ανάγκες των δοκιμών εξέλιξης, το εικονιζόμενο Leaf είναι εφοδιασμένο με προσθήκες στα φτερά και μεγαλύτερους τροχούς διαστάσεων 215/55 R17 εμπρός και 235/50 R17 πίσω. Στο εσωτερικό δε, χαρακτηριστική είναι η προσθήκη ψηλά στην κεντρική κονσόλα μιας οθόνης αφής με διαγώνιο 12,3 ίντσες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ