top icon
Επικαιρότητα

Έτοιμοι οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY

Η ΙΟΝΙΤΥ, η κοινοπραξία που έχουν δημιουργήσει οι BMW Group, Daimler, Ford και VW Group, εγκαινίασε τους δέκα πρώτους σταθμούς ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη.

Στόχος της εν λόγω σύμπραξης… δυνάμεων ανάμεσα στα μεγάλα εμπορικά σήματα που εκπροσωπούν οι BMW Group, Daimler, Ford και VW Group, είναι η κατασκευή 400 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη με χρονικό ορίζοντα το 2020. Από αυτούς, οι 10 πρώτοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στη γηραιά ήπειρο, ενώ έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται επιπλέον 16 σε τμήματα των οδικών δικτύων σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Μέσα στο 2018 πρόθεση της κοινοπραξίας IONITY είναι να προστεθούν τόσο σταθμοί ώστε ο «ενεργός» αριθμός τους να φτάσει τους 100 – κάτι πάντως που προς το παρόν φαντάζει αρκετά αισιόδοξο.

Κάθε ένας από τους 10 «ολοκληρωμένους» σταθμούς ταχείας φόρτισης των 350 kW της IONITY διαθέτει από 6 υπο-σταθμούς για τη φόρτιση ισάριθμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τους σταθμούς αυτούς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οχήματα άλλων κατασκευαστών, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν το σύστημα Combined Charging System. Μη συμβατά με το CCS είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του γκρουπ PSA, της Mitsubishi, της Nissan, καθώς και εκείνα της αμερικάνικης Tesla.

Ποιο είναι το κόστος για κάθε φόρτιση; Η απάντηση είναι ο αριθμός 8. Οκτώ ευρώ, οκτώ ελβετικά φράγκα, οκτώ λίρες Αγγλίας, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά.

«Για το υπόλοιπο του 2018 το μόνο που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ο αριθμός 8. Είτε είναι σε ευρώ, ελβετικά φράγκα ή βρετανικές Λίρες, κάθε χρέωση θα είναι η ίδια για κάθε μία φόρτιση: 8 € ή 8 € ή 8CHF», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της IONITY._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ