Την αποκάλυψη έκαναν εκπρόσωποι των εργαζομένων του ομίλου προσδιορίζοντας συγχρόνως και την ακριβή τοποθεσία στην οποία θα παράγεται η νέα Alfa Romeo Tonale και η υβριδική έκδοση του Fiat Panda.

Η FCA θα επενδύσει σχεδόν 1 δις € για να ξεκινήσει την παραγωγή της υβριδικής Tonale, του νέου κόμπακτ SUV μοντέλου της Alfa Romeo, καθώς και της υβριδικής έκδοσης του Fiat Panda στο εργοστάσιο του Pomigliano που βρίσκεται στην Ιταλία, κοντά στη Νάπολη.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου της FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι και αφορά στις επενδύσεις ύψους 5 δις € στην Ιταλία έως το 2021 που θα συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη και παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλα του αμερικανο-ιταλικού ομίλου. Κίνηση που θα εξασφαλίσει πως τα «εγχώρια» εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της FCA θα αξιοποιήσουν σε καλύτερο βαθμό την παραγωγική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τεσσάρων εργατικών συνδικάτων, αλλά και δηλώσεις εκπροσώπων του ομίλου, η FCA θα ξεκινήσει στο Pomigliano την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του υβριδικού Fiat Panda αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ εκείνη της Tonale ένα χρόνο αργότερα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα φέτος, η FCA δήλωσε ότι θα εενδύσεει 700 εκ. € για να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής παραγωγής του νέου Fiat 500 στο εργοστάσιό της στο εμβληματικό εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, με την παραγωγή του μοντέλου να αρχίζει, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεύτερο τρίμηνο του 2020. Μέσα στην ίδια χρονιά, θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις των υβριδικών εκδόσεων των Jeep Compass, Jeep Renegade και Maserati Levante._X.A.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά