top icon
Επικαιρότητα

H Porsche ετοιμάζει τις ηλεκτροκίνητες 718 Cayman και 718 Boxster

Και όχι μόνο, καθώς στα μεσοπρόθεσμα μέχρι το 2022 πλάνα της είναι και η παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV στο μέγεθος της Cayenne, καθώς και μιας έκδοσης Targa της νέας Taycan.

Εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει ότι η νέα Porsche Taycan θα είναι το πρώτο από τα πολλαπλά – όπως όλα δείχνουν – «χτυπήματα» της γερμανικής στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Εκτός από τα πλάνα ενός πιθανού spin-off της γερμανικής εταιρείας που θα έχει ως… ακόλουθους της Lamborghini, Bentley και Bugatti, o CFO της Porsche, Lutz Meschke, αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Weissach ότι ο κατασκευαστής από το Zuffenhausen σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με μπαταρίες έωςτο 2022.

«Μπορείτε να περιμένετε ένα SUV BEV το αργότερο έως το 2022. Χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο με μεγάλο όγκο πωλήσεων που θα είναι ηλεκτρικό», ήταν τα ακριβή λόγια του Lutz Meschke. Στην αναφορά του, μάλιστα, ο Γερμανός έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ηλεκτρικό SUV», κάτι που σημαίνει ότι θα πρόκειται για μία πρόταση στο μέγεθος της Cayenne, το οποίο θα αποτελεί τον άμεσο αντίπαλο του Model X της Tesla.

Αναφερόμενος στις ηλεκτρικές 718 Boxster και 718 Cayman, το στέλεχος της Porsche είπε χαρακτηριστικά πως οι προετοιμασίες για τον «εξηλεκτρισμό» των δύο μοντέλων έχουν ήδη ξεκινήσει:

«Τα πιλοτικά προγράμματα που έχουμε δρομολογήσει ήδη από το 2010 κατέδειξαν σαφώς ότι η ηλεκτροκίνηση ήταν εφικτή σε αυτή την κατηγορία. Οι Boxster και Cayman είναι κατάλληλες για την εφαρμογή ηλεκτροκίνησης»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ