top icon
Επικαιρότητα

H Toyota σταματά την παραγωγή του Avensis;

Επικαλούμενους πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της Toyota, ο βρετανικός αυτοκινητικός Τύπος αναφέρει σήμερα πως η ιαπωνική εταιρεία πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του Avensis εξαιτίας της ολοένα και μειούμενης εμπορικής απήχησης των αυτοκινήτων του είδους.

Το γεγονός ότι τα μεσαία οικογενειακά μοντέλα τριών όγκων δεν διάγουν και την καλύτερη εμπορική τους περίοδο δεν είναι πλέον μυστικό, με τους αριθμούς (πωλήσεις) να έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο πειστικό τρόπο τη διαρκή… κατρακύλα της δημοτικότητας τους. Υπό το πρίσμα αυτό, κάθε άλλο παρά παράδοξη φαντάζει η φερόμενη, σύμφωνα με τον βρετανικό ειδικό Τύπο και την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού autocar, απόφαση των ιθυνόντων της Toyota να διακόψουν την παραγωγή του μεσαίου Avensis και στις δύο διαθέσιμες εκδόσεις του -4θυρη και στέισον βάγκον- αφήνοντας έτσι το Auris ως το μόνο τετράτροχο προϊόν που στο εξής θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Derbyshire της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς συναδέλφους, μη κατονομαζόμενο στέλεχος της Toyota άφησε να εννοηθεί ότι το Avensis δεν πρόκειται να αντικατασταθεί, δηλώνοντας επί τους θέματος τα εξής:

«Παρακολουθούμε την κατηγορία D, καθώς χάνει έδαφος και υφίσταται μεγάλη μείωση».

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει αντιδράσει σε σχέση με το εν λόγω ρεπορτάζ, το οποίο και σας μεταφέρουμε με τη δέουσα ασφαλώς επιφύλαξη αναφορικά με την εγκυρότητά του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ