top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Jaguar XJ θα είναι ηλεκτρική

Η Jaguar επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων σήμερα πως η νέα XJ θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Την ημέρα της διακοπής της παραγωγής της τρέχουσας γενιάς της XJ, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την ανανέωση του… ραντεβού για την επόμενη χρονιά, όταν η νέα, πολυτελής μπερλίνα των Jaguar θα μπει στην παραγωγή κινούμενη αποκλειστικά με την αρωγή ρεύματος. «Το μέλλον της κινητικότητας είναι ηλεκτρικό και η Jaguar, ως μία βρετανική εταιρεία με όραμα, ανακοινώνει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς οχημάτων μηδενικών εκπομπών στο Ην. Βασίλειο», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο CEO της Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

Η σημερινή ανακοίνωση της Jaguar ότι η νέα, ηλεκτρική XJ θα κατασκευάζεται στη μονάδα της εταιρείας στο Castle Bromwich, έρχεται να διασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εν λόγω εργοστάσιο. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η JLR ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την συναρμογή μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων στη βρετανική επίσης μονάδα που διατηρεί στο Midlands.

«Η κερδοφορία θα επιτευχθεί μόνο εάν κατασκευάσουμε μπαταρίες εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοντά στο μέρος που παράγουμε τα οχήματα μας, ώστε να αποφύγουμε το ρίσκο αλλά και το υψηλότερο κόστος εισαγωγής τους από το εξωτερικό. Το Ην. Βασίλειο διαθέτει τις πρώτες ύλες, τις επιστημονικές δυνατότητες, τα πανεπιστήμια και μια υπάρχουσα βάση προμηθευτών για να καταστήσει τη χώρα πρωτοπόρα στον τομέα της κινητικότητας δημιουργώντας συγχρόνως θέσεις εργασίας», προσέθεσε ο CEO της Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

Η τρέχουσα γενιά των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Jaguar Land Rover, πλην της I-Pace που κατασκευάζεται από την Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας, «γεννιούνται» αυτή τη στιγμή στη μονάδα του Solihull._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ