top icon
Επικαιρότητα

Νέες Mercedes GLE Coupe και Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ Coupe

H Mercedes παρουσιάζει σήμερα τη νέα GLE Coupe και την κορυφαία έκδοση της οικογένειας που φέρει την υπογραφή της AMG και τη διακριτική ονομασία «53».

Αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά γενιά της Mercedes GLE Coupe και συνάμα το όγδοο κατά σειρά SUV μοντέλο στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή από τη Στουτγάρδη. Γεγονός που σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει η εταιρεία σε μια κατηγορία οχημάτων με ισχυρό ανταγωνισμό, τον οποίο συνθέτουν καταξιωμένα ονόματα, όπως εκείνα της BMW X6, της Porsche Cayenne Coupe, του Audi Q8 και του Range Rover Velar.

Mercedes GLE Coupe

Βασιζόμενη στο δάπεδο της GLE και με βελτιωμένη κατά 9% αεροδυναμική απόδοση σε σχέση με αυτή, η έκδοση Coupe διαθέτει μεγαλύτερο κατά 15 χλστ. μήκος, ενώ διευρυμένο κατά 63 χλστ. είναι και το πλάτος της. Αντίστοιχα οφέλη παρατηρούνται και στο μεταξόνιο (+20 χλστ.) σε σχέση με την απελθούσα GLE Coupe – εντούτοις, το μέγεθος του υπολείπεται κατά 60 χλστ. σε σχέση με την «απλή» GLE. Τέλος, σε σύγκριση με την τελευταία, είναι χαμηλότερη κατά 56 χλστ.

Mercedes GLE

Σχεδιαστικά, από την εμπρός κολώνα και μπροστά, οι διαφορές σε σχέση με το παρελθόν μοιάζουν ανύπαρκτες. Σε αντίθεση, περισσότερη δουλειά έχει γίνει στο πίσω μέρος. Εκεί, το σχήμα της πίσω πόρτας και του παρπρίζ είναι διαφορετικά, χωρίς όμως το μοντέλο να αποποιείται το γνώριμο αισθητικό προφίλ του παρελθόντος.

Mercedes GLE

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ταυτόσημη με εκείνη της GLE, με την ανασηκωμένη κεντρική κονσόλα και τις δύο οθόνες των 12,3 ιντσών να έχουν τον κυρίαρχο λόγο. Οι διαφορές εντοπίζονται στις λεπτομέρειες, και συγκεκριμένα στα σπορ καθίσματα με την επένδυση Nappa, στο δερμάτινο σπορ τιμόνι. Χωροταξικά, η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη του μοντέλου της πρώτης γενιάς (πλέον, οι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα έχουν συνολική χωρητικότητα 40 λίτρων), με το χώρο φόρτωσης να έχει μεγαλύτερη κατά 5 λίτρα αποθηκευτική δυναμική – τιμή που ανεβαίνει στα 70 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Mercedes GLE

Στα μηχανικά μέρη της κατασκευής ξεχωρίζουν η αερανάρτηση (Airmatic), η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 50 χλστ., καθώς και οι διαφορετικές ρυθμίσεις της ανάρτησης, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία ενός πιο «δεμένου» και σπορτίφ συνόλου. Από εκεί και πέρα, διαθέσιμο είναι και το σύστημα Ε-Active Body Control, το οποίο παρέχει στον οδηγό τη δυνατότητα ελέγχου της ρύθμισης της ανάρτησης ανά τροχό.

Mercedes GLE

H γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων της νέας Mercedes GLE Coupe περιλαμβάνει προς το παρόν μόνο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, οι οποίες βασίζονται στον 3λιτρο εν σειρά κινητήρα OM 656. Στην έκδοση 350 d 4Matic, η ισχύς του ανέρχεται στους 272 ίππους και η ροπή στα 600 Nm, ενώ στην 400 d 4Matic, στους 330 ίππους και στα 700 Nm. H επίσης νέα έκδοση Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ Coupe παίρνει κίνηση από έναν επίσης 3λιτρο «straight-six» κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 435 ίππους και 520 Nm, συν επιπλέον 22 ίππους και 250 Nm, χάρη στην αρωγή ενός 48βολτου ήπια υβριδικού συστήματος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ