top icon
Επικαιρότητα

Nissan: Eξωσκελετοί στις γραμμές παραγωγής

H Nissan στην Ισπανία ολοκληρώνει ένα πρωτοποριακό έργο με εξωσκελετούς για τις γραμμές παραγωγής

Η Nissan Motor Ibérica σύντομα θα ολοκληρώσει τη δοκιμαστική φάση ενός πρωτοποριακού έργου εξωσκελετών πριν την ενσωμάτωσή του στις γραμμές παραγωγής, στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης. Οι εξωτερικές συσκευές των εξωσκελετών, συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης που ασκείται σε κανονικές συνθήκες στους μυς των εργαζομένων στις γραμμές παραγωγής, έως και 60%, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εργασιακή ευημερία.

Ο Καταλανικός Όμιλος Αυτοκινητοβιομηχανιών (CIAC) χρηματοδοτεί το έργο για την εισαγωγή εξωσκελετών στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την συμμετοχή του Τεχνολογικού Κέντρου Eurecat και του Πολυτεχνείου της Καταλονίας (UPC).

Η Nissan Ισπανίας διευκόλυνε την εκτεταμένη δοκιμή των εξωσκελετών σε πραγματικό περιβάλλον παραγωγής, δοκιμάζοντας πέντε διαφορετικά μοντέλα που υποστηρίζουν τα πόδια, τους ώμους και την πλάτη, από τις αρχές του 2018. Η ανατροφοδότηση από τους 14 εργαζόμενους που συμμετείχαν στη δοκιμή, βοήθησε τη Nissan να προσδιορίσει τα δύο μοντέλα που προσφέρουν το χαμηλότερο βάρος, το υψηλότερο λειτουργικό επίπεδο και την καλύτερη απόδοση.

Αυτά τα δύο μοντέλα, δοκιμάστηκαν περαιτέρω στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2019 και παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη στους ώμους για τους εργαζομένους που εκτελούν εναέρια καθήκοντα, ως ένα σημαντικό ποσοστό κατά τη βάρδιά τους. Κατασκευασμένες από υλικά ελαφρού κράματος, οι φουτουριστικές συσκευές ζυγίζουν μεταξύ 1,5 και 3 κιλών.

To Καταλανικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (ICSSL), εξέτασε τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτά τα δύο πρώτα στάδια. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019, με δυνατότητα ενσωμάτωσης στη διαδικασία παραγωγής της γραμμής Zona Franca και στη συνέχεια σε άλλες παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Βίντεο με τις φουτουριστικές συσκευές των εξωσκελετών, μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/ky1RzOtpH94

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ