top icon
Επικαιρότητα

Ο Giorgetto Giugiaro «αφήνει» την Italdesign

Ο ιδρυτής του θρυλικού σχεδιαστικού οίκου εγκαταλείπει οριστικά την Italdesign Giugiaro SpA, την οποία ίδρυσε το μακρινό πλέον 1968.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη στις 28 Ιουνίου, έρχεται πέντε περίπου χρόνια μετά την απόφαση του Ιταλού σχεδιαστή να πουλήσει στη γερμανική Audi το 90,1% των μετοχών της εταιρείας του. Όπως επίσημα ανακοίνωσε ο 76χρονος πλέον σχεδιαστής των VW Golf I και Fiat Panda, τόσο ο ίδιος, όσο και ο 50χρονος γιός του, Fabrzio, παραιτούνται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Italdesign Giugiaro SpA πουλώντας συγχρόνως στους Γερμανούς το εναπομείναν 9,9% των μετοχών τους. Σε σχετικό email αναφέρεται πως ο Giorgetto Giugiaro πήρε την απόφαση αυτή προκειμένου να «αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα προσωπικά του ενδιαφέροντα». Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης με έμφαση πως η παραίτηση αυτή «δεν αναμένεται να επηρεάσει το μέλλον της εταιρείας, η οποία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται προσλαμβάνοντας έως τα τέλη της χρονιάς 250 εργαζομένους».

Η καριέρα του Giorgetto Giugiaro ξεκίνησε όταν ο Ιταλός σχεδιαστής συνεργάστηκε με τις Bertone και Ghia σε ηλικία 17 μόλις ετών. Κατά τη διάρκεια των 60 περίπου χρόνων λειτουργίας της Italdesign, η εταιρεία σχεδίασε πάνω από 100 αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το VW Golf I, το Fiat Panda πρώτης γενιάς και το Audi 80._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ