top icon
Επικαιρότητα

O Mike Manley αντικαθιστά τον Sergio Marchionne στο τιμόνι της FCA

Οι απροσδόκητες επιπλοκές στην υγεία του Sergio Marchionne μετά την πρόσφατη εγχείρηση που πραγματοποίησε ο ιταλο-καναδός μάνατζερ ανάγκασαν σήμερα τους ανθρώπους της FCA να ανακοινώνουν εσπευσμένα τον αντικαταστάτη του.

Οι ξαφνικές επιπλοκές των τελευταίων ωρών της υγείας του Sergio Marchionne, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί ώμο πριν λίγες μέρες, ώθησαν σήμερα το ΔΣ της Fiat Chrysler Automobiles να ορίσει τον αντικαταστάτη του.

Πρόκειται για τον Βρετανό, Mike Manley, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστμα «έτρεχε» το δίκτυο των αντιπροσώπων της Jeep από την εποχή που η Fiat ανέλαβε το 2009 τον έλεγχο της Chrysler. Από το 2000 έως και το 2009, ο 54χρονος Mike Manley είχε καταφέρει με επιτυχία να αναρριχηθεί στις διοικητικές βαθμίδες της DaimlerChrysler ξεκινώντας από το παράρτημα της εταιρείας στη Μ. Βρετανία, ενώ το 2009 ορίζεται από το Chrysler Group (σ.σ. πριν την χρεοκοπία του…) ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep. Στα καθήκοντά του τα προσεχή χρόνια ήταν και η επίβλεψη της «επέκτασης» της Jeep στην Κίνα, ενώ από το 2011 μετέχει ενεργά στο Δ.Σ. της FCA ως μέλος του έχοντας συγχρόνως αναλάβει την ευθύνη της Ram από το 2015 και μετά.

Η καριέρα του Βρετανού ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 1986, από την Swan National Motors, στην οποία και παρέμεινε για 14 συναπτά έτη._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Τι δηλωσε ο John Elkann για την κατάσταση της υγείας του Sergio Marchionne

                         .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ