top icon
Επικαιρότητα

Porsche 911 GT2 RS: Έτοιμη για νέο ρεκόρ στο Nurburgring

Πριν δύο περίπου μήνες ο Andreas Preuninger, ο επικεφαλής του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τις καθαρόαιμες κατασκευές του Γερμανού κατασκευαστή, είχε δηλώσει πως η Porsche δεν εστιάζει πλέον την προσοχή της στο «κυνήγι» του ταχύτερου γύρου στο γνωστό πεδίο δοκιμών της Πράσινης Κόλασης. Κι όμως!

Παρά το γεγονός ότι η «αντιπαράθεση του χρονομέτρου» στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή των 20,8 χλμ. της Πράσινης Κόλασης καλά κρατεί ανάμεσα στους mainstream κατασκευαστές εξωτικών αυτοκινήτων, η Porsche, σε μια μάλλον απροσδόκητη στροφή στην πολιτική της, είχε δηλώσει μέσω του πλέον αρμοδίου στελέχους της πριν λίγους μήνες πως η κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο συγκεκριμένο τερέν δεν είναι πλέον στις άμεσες επιδιώξεις της. 

«Υπάρχουν πολλοί  άνθρωποι που δεν κοιτούν το χρονόμετρο όταν οδηγούν στην πίστα αναζητώντας μόνο την αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο. Αυτός είναι ο λόγος που σταματήσαμε να σκεπτόμαστε μόνο τους ταχύτερους γύρους ψάχνοντας τρόπους ώστε να είμαστε οι γρηγορότεροι στο Nurburgring. Δεν με ενδιαφέρει αν στο Nurburgring ο ανταγωνισμός είναι ταχύτερος».

Ο Preuninger συνέχισε ένα βήμα παραπάνω σημειώνοντας στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων πως «χτίζοντας» ένα αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι το ταχύτερο στην Πράσινη Κόλαση, είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο που συμπεριφέρεται στον ανοιχτό δρόμο.

«Δεν είναι στις προτεραιότητες μας να γράφουμε τους καλύτερους χρόνους και να διαφημίζουμε τα αυτοκίνητα μας με βάση αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, αν έχει κανείς ένα αυτοκίνητο με το ιδανικό set up για το Nurburgring, τότε στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού το αυτοκίνητο αυτό θα συμπεριφέρεται σαν σκύλος»!

Και όλα αυτά για μια εταιρεία που συνεχίζοντας να εξελίσσει τα αυτοκίνητα της στο πάντοτε απαιτητικό πεδίο δοκιμών της Πράσινης Κόλασης, είχε στο πρόσφατο παρελθόν πρωτοστατήσει στο συγκεκριμένο τερέν στο κυνήγι του απόλυτου ρεκόρ ταχύτητας. Θυμίζουμε πως το 2010 και αντίστοιχα το 2013, η Porsche είχε «επενδύσει» όσο λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες του είδους στους χρόνους που είχαν καταφέρει να «γράψουν» στο ‘Ring οι εμβληματικές GT2 RS και 919 Spyder…

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κυνήγι του χρονομέτρου δεν είναι στις άμεσες επιδιώξεις των ανθρώπων της Porsche, η γερμανική εταιρεία έρχεται σήμερα να διαψεύσει τον… ίδιο της τον εαυτό υποσχόμενη, εμμέσως πλην σαφώς, δια στόματος του επικεφαλής της Porsche Motorsport, Frank-Steffen Walliser, ότι η νέα 911 GT2 RS θα σπάσει το άτυπο φράγμα των 7 λεπτών στο «μεγάλο» Nurburgring.

«Αυτή είναι η έβδομη γενιά της 911. Όλα γυρνούν γύρο από τον αριθμό επτά. Η απόδοση είναι 700 ίπποι. Αλλά στο Nurburgring ο αριθμός δεν είναι το επτά. Περιμένετε και θα δείτε. Δώστε μας λίγο χρόνο και θα το τσεκάρουμε!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Walliser μιλώντας σε εκπροσώπους του αυστραλιανού www.motoring.com.au κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας GT2 RS.

Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα, ο Walliser δήλωσε πως το αυτοκίνητο με το οποίο θα γίνει η απόπειρα κατάριψης του σχετικού ρεκόρ, το οποίο κατέχει σήμερα η Lamborghini Huracan Performante με χρόνο 6 λεπτών και 57 δλ., θα πραγματοποιηθεί με μια απολύτως «νορμάλ» σε προδιαγραφές 911 GT2 RS, δήλωση που αφήνει σαφείς αιχμές για τις επιλογές των ανθρώπων από τη Σαντ’ Άγκατα της γειτονικής μας Ιταλίας.

«Θα προσθέσω και κάτι ακόμα σχετικά με το χρόνο στο Nurburgring: Θα χρησιμοποιήσουμε λάστιχα όμοια με εκείνα που θα έχουν στη διάθεσή τους και οι αγοραστές του αυτοκινήτου. Θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο κινητήρα με εκείνον των πελατών μας. Αυτή είναι η προσέγγιση της Porsche. Δεν πρόκειται να κάνουμε χρόνους που ο πελάτης μας δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει. Δεν κάνω καμία σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας, απλά εμείς έτσι θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Porsche Motorsport._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Το πλήρες τεχνικό προφίλ της νέας Porsche 911 GT2 RS (+video)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ