top icon
Επικαιρότητα

Ψηφιακή απεικόνιση του νέου Citroen C3

Με την αγωνιστική εκδοχή του γαλλικού «μικρού» να διανύει ήδη τα πρώτα χιλιόμετρα εξέλιξης, η Citroen δείχνει καθ’ όλα έτοιμη προκειμένου να λανσάρει σε σύντομο χρονικό διάστημα την πολιτική του εκδοχή.

Η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει την επάνοδό της στο WRC με το αειθαλές το DS3 να παραδίδει από το 2017 τη σκυτάλη σε μια ολοκαίνουργια «βάση» (περισσότερα για το… come back της εργοστασιακής ομάδας Citroen στους αγώνες Ράλλυ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Αναφερόμαστε, φυσικά, στο νέο Citroen C3, ένα αυτοκίνητο το οποίο αναμένεται, στην έκδοση παραγωγής, ασφαλώς, να προσελκύσει ακόμα περισσότερους αγοραστές απ’ ότι στο παρελθόν, όντας αναβαθμισμένο όχι μόνο σε σχεδίαση, αλλά σε ποιότητα, ευρυχωρία, άνεση και οδική συμπεριφορά.

Στόχος των Γάλλων είναι να αποσπάσουν ένα σημαντικό μερίδιο από την «πίτα» της κατηγορίας Β, στην οποία πρωταγωνιστούν σήμερα μοντέλα, όπως το VW Polo, Ford Fiesta, Renault Clio και Peugeot 208. Για το λόγο αυτό, η αναβάθμιση του alter ego του τελευταίου, αναμένεται να είναι καθολική. Από πλευράς μεγέθους, το νέο C3 θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος, έστω και οριακά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό υψηλότερα επίπεδα άνεσης στην καμπίνα του. Σχεδιαστικά, οι επιρροές, ειδικά στο εμπρός μέρος, από το C4 Picasso αλλά και από το C4 Cactus, αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από διακριτές, μιας και τα στενά φωτιστικά σώματα, η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κατώτερο σημείο του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα και η κομψή μάσκα-γρίλια αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας αρκετά ενδιαφέρουσας –και σίγουρα διαφορετικής απ’ ότι στο παρελθόν- προσωπικότητας.

Μάλιστα, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο C3 είναι πολύ πιθανό σε συγκεκριμένες εκδόσεις του να διαθέτει τα γνωστά Airbumps που είδαμε για πρώτη φορά στο C4 Cactus στις πλευρικές του επιφάνειες. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως το νέο «μικρό» της Citroen θα συνεχίσει να διατίθεται αποκλειστικά σε πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος βασιζόμενο στην πλατφόρμα PF1 στην οποία «πατούν» σήμερα τα ομόσταυλα Peugeot 208 και DS3.

Το νέο Citroen C3 είναι το πρώτο δείγμα γραφής μιας σειράς νέων μοντέλων -21 στο σύνολο- τα οποία η PSA αναμένεται να λανσάρει από σήμερα μέχρι και το 2021. Μάλιστα, τα 8 από αυτά θα παρουσιαστούν έως τα τέλη του 2018.

Σε ότι αφορά στα κινητήρια σύνολα, η Citroen αναμένεται να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στα υπάρχοντα σύνολα της γκάμας. Ήτοι στα 3κύλινδρα μηχανικά σύνολα των 1,0 και 1,2 λίτρων, καθώς και στοο γνώριμο 4κύλινδρο 1.6 BlueHDI, που σήμερα «φορούν» ουκ ολίγα μοντέλα της PSA._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ