top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η ανανεωμένη BMW M4

Η επίσημη πρεμιέρα του εμβληματικού κουπέ των Βαυαρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο.

H BMW, κατά την πάγια τακτική της, συνηθίζει να προχωρά στη μερική ανανέωση όλων σχεδόν των μοντέλων της αρκετό καιρό πριν την πλήρη αντικατάστασή τους. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει και με τη Μ4, την κουπέ παραλλαγή της 4πορτης Μ3, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές της προσεχούς άνοιξης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ντεμπούτο της ρετουσαρισμένης εκδοχής του Βαυαρικού κουπέ, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, η παραγωγή της δεν πρόκειται να ξεκινήσει, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, πριν τις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού.

Τι νέο φέρνει μαζί της η «νέα» M4; Κατ’ αρχήν, μικρές αλλαγές στη σχεδίαση, καθώς τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα, θα είναι νέα. Τροποποιήσεις περιορισμένης έκτασης αναμένονται και στον τομέα της αεροδυναμικής, με το εμπρός splitter και την πίσω αεροτομή να διαθέτουν νέα μορφή.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σαφείς (ή έγκυρες, αν προτιμάτε) ενδείξεις αναφορικά με τις προθέσεις-αποφάσεις των Γερμανών. Η φημολογία πως ο 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας θα αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ ούτως ώστε να μπορεί να σταθεί στο ίδιο «ύψος» με τους 476 ονομαστικούς ίππους του 8κύλινδρου διαμαντικού της Mercedes-AMG C63, δεν αποτελούν –προς το παρόν τουλάχιστον- παρά υποθέσεις.

Δε μένει λοιπόν παρά να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Μ Division._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ