top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία MINI με την κινεζική Great Wall

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την παραγωγή ηλεκτρικών εκδόσεων των μοντέλων MINI στην Κίνα.

Το BMW Group, λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή μίας νέας συμφωνίας για την επέκταση της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive, παρουσία του Πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, ανακοινώνει σήμερα τη συνέργια της ομόσταβλης MINI με την Great Wall. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι δύο εταιρείες ιδρύουν στην Κίνα μια κοινοπραξία με ποσοστό συμμετοχής 50/50 για την κατασκευή στη χώρα ηλεκτρικών οχημάτων της πρώτης. Η σύσταση της νέας εταιρείας, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων κινεζικών αρχών και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής των επιχειρήσεων.

Η κοινοπραξία θα έχει την έδρα στην επαρχία Jiangsu, όπου οι δύο εταίροι θα δημιουργήσουν από κοινού ένα «νέο state-of-the-art εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων».

Στη σχετική ανακοίνωση, το BMW Group επισημαίνει με νόημα τα εξής:

«Η επιτυχημένη στρατηγική πίσω από τη συνεχιζόμενη επέκταση του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής του BMW Group υπακούει σε έναν απλό κανόνα: η παραγωγή ακολουθεί την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση της παραγωγής στις μεγαλύτερες αγορές μας δεν οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση της παραγωγής σε άλλες εγκαταστάσεις, αλλά στην αντίστροφη. Παραδείγματος χάριν, αν και η παραγωγή της BMW στην Κίνα και τις ΗΠΑ αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ του 2007 και του 2017, η παραγωγή στη Γερμανία κατά το διάστημα αυτό αυξήθηκε επίσης κατά σχεδόν το ένα τέταρτο, σε περίπου 1,15 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Μια παρόμοια στρατηγική επέκτασης θα μπορούσε επομένως να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη της μάρκας MINI, χωρίς να αμφισβητηθεί η δέσμευση του BMW Group στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις».

Αυτή τη στιγμή ο Γερμανικός όμιλος διαθέτει 30 στο σύνολο εργοστάσια τα οποία βρίσκονται… διάσπαρτα σε 14 χώρες ανά την υφύλιο. Τα δε προϊόντα του διατίθεται σε περισσότερες από 140 αγορές._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ