top icon
Επικαιρότητα

H Alfa Romeo 4C ολοκλήρωσε τον κύκλο της

Η Alfa Romeo απέσυρε και επίσημα την 4C από την παλέτα των μοντέλων της, λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση του νέου αναπτυξιακού της πλάνου για το 2021, σύμφωνα με το οποίο «ακυρώνονται» οι νέες GTV και 8C.

Η Alfa Romeo έχει ξεκινήσει προ καιρού την υλοποίηση του νέου στρατηγικού της πλάνου, σύμφωνα με το οποίο την προσεχή περίοδο το βάρος σε επίπεδο νέων προϊόντων θα πέσει σε κατηγορίες με μεγαλύτερα μερίδια αγοράς – και άρα, υψηλότερη κερδοφορία. Όπως είχαμε αποκαλύψει με πρόσφατη ανάρτησή μας (διαβάστε περισσότερα εδώ), η Alfa Romeo δεν προτίθεται να φέρει στην παραγωγή τις νέες 8C και GTV, ενώ στο… ράφι αναμένεται να μείνουν και τα όποια σχέδια των Ιταλών για την αντικατάσταση της Giulietta.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την 4C, η οποία και επίσημα πλέον σταμάτησε να παράγεται. Σε μια κατηγορία όπου οι τάσεις της αγοράς και η ζήτηση αλλάζουν διαρκώς, η 4C δεν κατάφερε να κερδίσει υψηλά ποσοστά πωλήσεων – ενδεικτικά, την περασμένη χρονιά η 4C αποτέλεσε επιλογή 421 μόλις αγοραστών στην Ευρώπη, την ώρα που η γκάμα του Audi TT και εκείνη της Porsche 718 Boxster «άντλησε» 9.943 και 8.202 πωλήσεις, αντίστοιχα.

Η Alfa Romeo 4C παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 βασιζόμενη σε ένα πλαίσιο από carbon που ζύγιζε μόλις 65 κιλά, σε συνδυασμό με αλουμινένια υποπλαίσια εμπρός και πίσω. Ο κινητήρας τούρμπο των 1,75 λίτρων με τους 240 ίππους ήταν εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος, το οποίο ζύγιζε κοντά στα 900 κιλά.

Η Alfa Romeo 4C ήταν διαθέσιμη σε Coupe και Spider εκδόσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ