top icon
Επικαιρότητα

John Elkann: H Ferrari θα διευρύνει τη γκάμα των GT μοντέλων της

Ο Πρόεδρος της FCA, John Elkann, δηλώνει πως η Ferrari θα διευρύνει στο εγγύς μέλλον τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της αθροίζοντας σε αυτή περισσότερα GT μοντέλα.

Το γεγονός ότι η Ferrari επιδιώκει να αυξήσει μέσα στα προσεχή χρόνια τις ετήσιες πωλήσεις της άνω των 10.000 μονάδων – και κατ’ επέκταση την κερδοφορία της – επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά χθες. Και μάλιστα, από τα πλέον επίσημα χείλη, με τον Πρόεδρο της FCA, Johnn Elkann, να δηλώνει με αφορμή την παρουσία του στο Concours d’Elegance, στο Pebble Beach των ΗΠΑ, ότι η Ferrari σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις (και τις προτάσεις) των Grand Touring αυτοκινήτων της. Ωστόσο, θέλοντας να διασφαλίσει τη μοναδικότητα της μάρκας, ο John Elkann ξεκαθάρισε ότι το cavallino rampante δεν πρόκειται να «κυνηγήσει» τον όγκο πωλήσεων της Porsche.

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο ισχυρός άνδρας της FCA άφησε ανοιχτά να εννοηθεί πως η Ferrari θα παρουσιάσει τον προσεχή κιόλας Νοέμβριο ένα νέο μοντέλο που θα υπάγεται στην κατηγορία των GT αυτοκινήτων, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν με ορίζοντα το 2022 περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεών της μάρκας (σ.σ.: αυτή τη στιγμή δεν μερίδιο του δεν ξεπερνά το 32%).

Ως γνωστόν, η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τα ετήσια έσοδα της στα επίπεδα των 5 δις € έως το 2022, από 3,4 δις € που ήταν για παράδειγμα το 2017. Και για το λόγο αυτό, εκτός από τη διεύρυνση της γκάμα των GT μοντέλων της, η Ferrari θα κάνει ένα ακόμα «άλμα» παρουσιάζοντας σε δύο περίπου χρόνια από σήμερα το πρώτο της SUV: την Purosangue.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του ο John Elkann επανέλαβε ότι η Fiat Chrysler Automobiles παραμένει ανοιχτή για συνεργασίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της FCA, ο όμιλος εξακολουθεί να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την ανεξάρτητη ανάπτυξή του τα προσεχή χρόνια._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ