top icon
Talk of the town

Morgan Super 3

Ένα απόλυτο, κλασικό παιχνίδι… για μεγάλα παιδιά με έντονα συναισθηματική διαδραστικότητα. 

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2021, στο λανσάρισμα της ενότητας «Lounge», παρουσιάσαμε το τρίτροχο Morgan P101. Ήταν η αναγέννηση του πρώτου αυτοκινήτου της Morgan (1909), που παρήχθη σε 33 μοναδικά κομμάτια, επισφραγίζοντας το τέλος μιας εποχής.

Το όλο project ξεκίνησε το 2011 και κράτησε μία δεκαετία, μέχρι το 2021. Πέρυσι, στην παρουσίαση του μοντέλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Morgan, Στιβ Μόρις, δήλωνε ότι αυτό δεν ήταν το τέλος του ιστορικού 3 Wheeler (Τρίτροχου), αλλά σηματοδοτούσε την προετοιμασία μιας νέας, σύγχρονης εποχής για το θρυλικό πρώτο μοντέλο της Morgan.

Morgan

Πιστός στις δηλώσεις του, ο ίδιος μόλις τον περασμένο μήνα αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο τρίτροχο Morgan, το Super 3, που παίρνει πλέον τη σκυτάλη για να συνεχίσει να προσφέρει αυτή την απολυτά ρετρό και ασύγκριτα «διασκεδαστική» οδική εμπειρία.

Τέλος, λοιπόν, στον 2κύλινδρο σε V διάταξη κινητήρα, που πλέον αντικαθίσταται από τον 3κύλινδρο EcoBoost των 1.500 κ.εκ. της Ford. Νέες επιδόσεις που, μαζί με εντυπωσιακά βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά, φέρνουν το Super 3 σε ανώτερο επίπεδο. Το Super 3 είναι το πλέον παραμετροποιήσιμο όχημα στην ιστορία της οικογένειας Morgan, προσφέροντας πλήθος επιλογών και αξεσουάρ. Μέσα από τον ψηφιακό διαμορφωτή, ο νέος ιδιοκτήτης σχεδιάζει το δικό του Super 3 με προσωπικότητα, μέσα από 200 και βάλε συνδυασμούς.

Η αεροδυναμική και οι σύγχρονες μηχανικές απαιτήσεις οδήγησαν στον πλήρη επανασχεδιασμό του 3 Wheeler. Ξεφεύγουμε πλέον από τον κλασικό σχεδιασμό του 1920, με τον 2κύλινδρο κινητήρα μοτοσυκλέτας τοποθετημένο στη μάσκα του. Στοιχεία από τη δεκαετία του’50 και επιρροές από τη νέα εποχή των αεριωθούμενων δίνουν βάση και λύσεις στο σχεδιασμό του νέου μονοκόκ πλαισίου και των χυτών αλουμινένιων βάσεων.

Η χαρακτηριστική γρίλια Morgan σε σχήμα πετάλου με τα πλαϊνά ανεξάρτητα φανάρια στολίζουν την πρόσοψη. Πίσω και πάνω από τα ημιαξόνια είναι τοποθετημένος ο 3κύλινδρος κινητήρας για τη βέλτιστη κατατομή βάρους.

Στα πλαϊνά, αριστερά-δεξιά, είναι τοποθετημένα διακριτικά δύο χυτά αλουμινένια φύλλα για την καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος, που επιπλέον χρησιμεύουν ως βάσεις πλαϊνών αποσκευών.

Νέοι είναι οι τροχοί των 20 ιντσών, που με τα ψηλοπρόφιλα «μπαλονέ» ελαστικά και ρετρό σχεδιασμό πέλματος, αποκλειστική παραγωγή της Avon, προσδίδουν τα μέγιστα στη μοναδική εικόνα του Super 3. Η ανάρτηση εμπρός περιλαμβάνει αμορτισέρ με επιμηκυσμένα λεπτά καλάμια, που εξασφαλίζουν μεγάλες διαδρομές στους τροχούς.
Στο λιτό και απέριττο πιλοτήριο, για πρώτη φορά σε Morgan έχουν τοποθετηθεί ψηφιακά όργανα – μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Μια ενδιαφέρουσα από πλευράς αισθητικής πινελιά με σημασιολογική προέκταση. Παντού, εντός και εκτός, είναι τοποθετημένες ειδικές μεταλλικές βάσεις, συμβατές και με GoPro, που παίρνουν διάφορα αξεσουάρ – μέχρι και ποτηροθήκη. Τέλος, ακόμα μία πρωτότυπη ψηφιακή πινελιά είναι και η τοποθέτηση πάνω στο τιμόνι του Beeline, ενός μινιμαλιστικού οργάνου πλοήγησης για μοτοσυκλέτες.

Κερασάκι στην τούρτα, η αποκλειστική συλλογή αποσκευών για το Super 3 από τη Malle London._ Π. Ε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Morgan Super 3
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ