Λίγες μόλις ώρες απομένουν για την αποκάλυψη της πέμπτης γενιάς του best seller μοντέλου της ισπανικής εταιρείας.

Το νέο Ibiza, που θα αποκαλυφθεί σήμερα σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, θα είναι το πρώτο σούπερ μίνι μοντέλο του Ομίλου VW που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB A Zero, την οποία θα υιοθετήσουν στο μέλλον τα νέα Polo και Fabia. Σχεδιαστικά, οι παραπομπές στο μεγαλύτερο Leon θα είναι εμφανείς, ενώ στο εσωτερικό αναμένονται σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά στην απτή ποιότητα και στον εξοπλισμό ασφάλειας.

Κάτω από το καπό δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τους Ισπανούς να παραμένουν «πιστοί» στους γνωστούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης του γερμανικού Ομίλου. Στη βάση της γκάμας θα συναντάμε για μια ακόμα φορά τον γνωστό και θαυματουργό στην πράξη 3κύλινδρο 1.000άρη βενζινοκινητήρα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το νέο Ibiza θα αποτελέσει τη βάση πάνω στο οποίο θα βασιστεί το Arona, ένα crossover μοντέλο μικρότερο του Ateca. Σε αντίθεση με το τελευταίο, θα διατίθεται αποκλειστικά σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το Seat Ibiza είναι ένα μοντέλο με μακρά πορεία και παράδοση κυκλοφορώντας στους ανά την υφήλιο δρόμους εδώ και 33 σχεδόν χρόνια. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 5,3 εκατομμύρια αντίτυπα του μοντέλου στη γνώριμη μονάδα παραγωγής του Martorell, από την οποία «βγαίνουν» σε ημερήσια βάση πάνω από 700 Ibiza. Από αυτά, πάνω από το 80% εξάγεται σε περισσότερες από 75 χώρες του πλανήτη._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά