23 Ιουν 2018

Οδηγούμε το Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror

Μια έκδοση που ποντάρει πολλά στην τιμή και τον εξοπλισμό της, χωρίς συγχρόνως να απεμπολεί τα ισχυρά σημεία της οικογένειας «Χ» του γνωστού και μη εξαιρετέου Fiat 500.

Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror

Η έκδοση Mirror του Fiat 500X, ακριβώς όπως η αντίστοιχη του 500L που οδηγήσαμε πριν λίγες μέρες, έρχεται να αθροίσει στο πολυχρηστικό και πιο «περιπετειώδες» για την περίσταση προφίλ της έκδοσης «Χ» ένα αξιοζήλευτο εξοπλιστικό πακέτο, σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα στιλιστικά στοιχεία που -ευτυχώς- δεν κοστίζουν μία ολόκληρη περιουσία. Κι αυτό, γιατί με κόστος 21.200 ευρώ με τον γνωστό MultiAir βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων της ιταλικής εταιρείας κάτω από το εμπρός καπό μπορεί να απολαύσει κανείς στην Urban Look εκδοχή του μοντέλου στοιχεία και αξεσουάρ, όπως το σύστημα infotainment της Fiat, το γνωστό U-Connect, το οποίο συνδυάζεται με έγχρωμη «7άρα» οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου με συμβατότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Από εκεί και πέρα, το όλο εξοπλιστικό πακέτο της έκδοσης Mirror του 500Χ περιλαμβάνει, πέραν των αισθητικών στοιχείων, όπως οι 17άρες ζάντες αλουμινίου, οι επιχρωμιωμένες λαβές των θυρών και τα αντίστοιχα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα πλευρικά διακοσμητικά, η ταπετσαρία καθισμάτων με μπλε λεπτομέρειες και το ματ μπλε ταμπλό, ουκ ολίγα ηλεκτρονικά «καλούδια» υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα συστήματα Προειδοποίησης Σύγκρουσης και Αυτόνομου Φρεναρίσματος, Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου και Αλλαγής Λωρίδας. Εκ των ουκ άνευ, ασφαλώς, οι 6 αερόσακοι, το ESP με ASR/MSR/Hill Holder/ERM, το cruise control, ο διζωνικός κλιματισμός και οι καθιερωμένες ηλεκτρικές ευκολίες και ανέσεις για παράθυρα, κλειδαριές και καθρέπτες.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το Fiat 500L 1.6 MTJ 120 PS Mirror

Από εκεί και πέρα, και αυτό το 500Χ παραμένει όπως ακριβώς το είχαμε… αφήσει. Η θέση οδήγησης εξακολουθεί να μην προβληματίζει, με το τιμόνι να είναι ακριβές, αν και σχετικά ελαφρύ σε αίσθηση σε σχέση με εκείνο των ανταγωνιστών του. Η ανάρτηση με τη σφικτή ρύθμιση δημιουργεί ένα «δεμένο» σύνολο με διακριτικά σπορτίφ ταμπεραμέντο που θα αποζημιώσει τον οδηγό του. Στον ανοιχτό δρόμο, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 140 ίππων αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το μεσογειακό του μπρίο εξασφαλίζοντας πολύ καλές επιδόσεις, ενώ σε αστικό περιβάλλον το βασικό μείον του, πέραν του μικρού τιμήματος της σφικτής ανάρτησης στον τομέα της άνεσης, αφορά στις απαιτήσεις σε καύσιμο. Συνολικά, ο MultiAir αποδεικνύεται κατά τι πιο απαιτητικός σε σχέση με τον ανταγωνισμό καταναλώνοντας κατά μέσο όρο περί τα 9 λίτρα για κάθε 100 «μικτά» χιλιόμετρα.

Συνολικά, η έκδοση Mirror του Fiat 500Χ συνθέτει μια αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία των B-SUV’s που με οικονομοτεχνικά κριτήρια καθίσταται ακόμα πιο δελεαστική. Πολλώ δε μάλλον, αν στο όλο «πακέτο» συνυπολογίσει κανείς τόσο τον πλούσιο εξοπλισμό και την άτοκη χρηματοδότηση, όσο και την 5ετή εγγύηση. Αξίζει να σημειωθεί πως με 700 επιπλέον ευρώ, ο δυνητικός αγοραστής της έκδοσης θα έχει στη διαθεσή του το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT της Fiat με την τιμή να καθορίζεται για την περίσταση στα 21.900 ευρώ. Αν πάλι είστε οπαδός των ντίζελ, τότε μπορείτε να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη έκδοση Mirror που «φορά» τον γνώριμο 1.600άρη MTJ πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων της Fiat, χωρίς μάλιστα διαφοροποιήσεις σε εξοπλισμό ή τιμή αγοράς._Χ.Α.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αποστολόπουλος

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror
  • Fiat 500X 1.4 MultiAir 140 PS Mirror