30 Αυγ 2018

Οδηγούμε το νέο Opel Combo Life

Η πέμπτη γενιά του γνωστού πολυχρηστικού επιβατικού και επαγγελματικού μοντέλου της Opel απεμπλέκεται από το παρελθόν, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις και αναζητώντας νέους δρόμους.

To νέο Combo είναι το τρίτο project που ολοκληρώνει η Opel μετά την εξαγορά της από τoν όμιλο PSA (τα προηγούμενα δύο είναι το Crossland X και το Grandland X). To νέο B-van της γερμανικής εταιρείας, με του οποίου την επιβατική έκδοση είχαμε μια πρώτη γνωριμία στους δρόμους γύρω από το Rüsselsheim όπου βρίσκεται και η έδρα της, βασίζεται στη γνωστή πλέον πλατφόρμα ΕΜΡ2. Με την παρουσίασή του επιβεβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της Opel για την κατηγορία των οχημάτων που χαρακτηρίζονται ως B-vans, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμική στον στίβο των πωλήσεων, καθώς ολοκλήρωσε το 2017 με μια αυξητική τάση που ανήλθε στο 26%. Το αυτοκίνητο, με δεδομένους τους σχεδιαστικούς περιορισμούς των B-vans σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση, φέρει στο εμπρός μέρος του έκδηλες τις επιρροές από τα πρόσφατα Crossland X και Grandland X.

Το νέο Opel Combo Life διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τη βασική με μήκος 4.403 χλστ. και την XL με μήκος 4.753 χλστ., με πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη. Η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης στη βασική έκδοση κυμαίνεται από 597 έως 2.126 λίτρα με όλα τα καθίσματα εκτός από εκείνο του οδηγού σε κατάκλιση. Αντίστοιχα, στην έκδοση XL η χωρητικότητα ξεκινά από τα 850 λίτρα και ολοκληρώνεται στα 2.693. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι στις πίσω θέσεις του χωρούν κανονικά έως και τρία παιδικά καθίσματα, κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα σήμερα στην αγορά. Τα συστήματα ασφαλείας που το συνοδεύουν είναι άφθονα, με το αυτόματο φρενάρισμα και το σύστημα αλλαγής λωρίδας να συμπεριλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Στη διάθεση του οδηγού βρίσκεται φυσικά και μια έγχρωμη οθόνη οκτώ ιντσών.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Opel Combo Life προέρχεται από τον όμιλο PSA και συμμορφώνεται πλήρως με το πρότυπο Euro 6d-TEMP. Στη βάση της υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης των 1.2 λίτρων, ισχύος 110 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Αυτός είναι και ο μοναδικός κινητήρας βενζίνης του νέου γερμανικού μοντέλου. Στη συνέχεια, η πέμπτη γενιά του Opel Combo προσφέρεται με τον νέο πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων, σε τρείς εκδόσεις ισχύος (76, 102 και 130 ίπποι). Το μηχανικό σύνολο των 76 ίππων συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την έκδοση ισχύος των 102 ίππων. Ο 1.5 diesel των 130 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, αλλά και με αυτόματο των οκτώ.

Στους δρόμους γύρω από το Rüsselsheim μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε την βενζινοκίνητη έκδοση, αλλά και την πετρελαιοκίνητη των 130 ίππων, η οποία φαίνεται να είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Το αυτοκίνητο δεν κρύβει εκπλήξεις στην οδήγηση, ούτε ξαφνιάζει, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο για μοντέλο της κατηγορίας του. Στόχος του ασφαλώς δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η προβλεψιμότητα και το ικανοποιητικό επίπεδο των πολλαπλών του ρόλων. Με τους χώρους που διαθέτει και την πρακτικότητα που προσφέρει, έχει όλα τα φόντα να δικαιώσει όσους το επιλέξουν για να μετακινήσουν την οικογένειά τους ή για να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου τους. Πλεόνέκτημα αποτελούν επίσης οι δύο συρόμενες πίσω πόρτες.

Η επαγγελματική έκδοση του μοντέλου (Opel Combo Cargo) θα κάνει την πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση του Ανόβερο στις 18 Σεπτεμβρίου και θα βρίσκεται στη χώρα μας από τον Ιανουάριο του 2019. Όσο για το Opel Combo Life που οδηγήσαμε, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο, σε τιμές που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί (η βασική έκδοση του μοντέλου στη Γερμανία κοστίζει 19.995 ευρώ).


Δείτε στο αρχείο PDF που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις του νέου Opel Combo Life


Περισσότερες φωτογραφίες:
Συνημμένα Αρχεία:
Ετικέτες: