Περιβάλλον Ειδήσεις

Το Ford Transit Plug-In Hybrid Van στην Κολωνία

Η Ford επεκτείνει σε μία τρίτη ευρωπαϊκή πόλη την έρευνά της για τα οφέλη από τη χρήση plug-in υβριδικών ηλεκτρικών van, που κινούνται αμιγώς με ηλεκτρισμό στις περισσότερες διαδρομές.

Από την άνοιξη του 2019 και με την υποστήριξη της πόλης της Κολωνίας, η Ford θα θέσει σε λειτουργία ένα στόλο από δέκα Ford Transit Custom PHEV με περιφερειακές εταιρείες στην πόλη, προκειμένου να διερευνήσει σε τι βαθμό, τα PHEV μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Χρηματοδοτούμενη από εκείνη, η δοκιμή αρχικά θα τρέξει για 12 μήνες, σε συνεργασία με δημοτικούς στόλους που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του δημόσιου τομέα, βάζοντας το δικό της λιθαράκι μετά τις δοκιμές σε Λονδίνο και Βαλένθια (Ισπανία) με μεγαλύτερους και μικρομεσαίους στόλους αντίστοιχα. Τα van είναι εξοπλισμένα με προηγμένα υβριδικά συστήματα κίνησης που χρησιμοποιούν τον 1.0L EcoBoost ως range extender (για επέκταση της αυτονομίας). Όλοι οι εταίροι θα χρησιμοποιούν μία ήδη υπάρχουσα υποδομή φόρτισης και οχήματα εξοπλισμένα με συστήματα τηλεματικής και γεωγραφικών περιορισμών που εξασφαλίζουν λειτουργία μηδενικών ρύπων σε προκαθορισμένες ζώνες χαμηλών ρύπων.

Η Ford ανακοίνωσε τη νέα δοκιμή στο συμπόσιό της City of Tomorrow, στην Κολωνία, όπου συναντήθηκαν ιθύνοντες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως πολεοδόμοι, υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων και ειδικοί από το χώρο των μεταφορών, προκειμένου να συζητήσουν ένα κοινό όραμα για το μέλλον των μετακινήσεων στην πόλη.

Το Transit Custom PHEV έχει ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα το οποίο στοχεύει σε αυτονομία μηδενικών ρύπων πάνω από 50 km. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση στην πόλη. Σαν range extender, χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost που φορτίζει την ενσωματωμένη, συμπαγή, υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου ανάλογα με τις ανάγκες, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία σε 500 km. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 14 kWh, ενώ επειδή τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα, παραμένει άρτια η χωρητικότητα χώρου φόρτωσης ενός στάνταρ van. Ο εμπρός προφυλακτήρας προσφέρει φίσα σύνδεσης για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας μέσα σε τρεις ώρες μέσω μιας παροχής 240-volt με 16 ή 32 amperes._Δελτίο Τύπου

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου