Το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών, συμπεριλαμβανομένου και του αλουμινίου, από οχήματα που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους φέρει την ονομασία Reality Project.

Με τους ανά τον κόσμο κατασκευαστές αυτοκινήτων να δείχνουν (υποχρεωτικά πλέον) περισσή ευαισθησία σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, η Jaguar σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών Reality Project, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και το αλουμίνιο.

Το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε μοντέλα προ-παραγωγής της ηλεκτρικής I-Pace, από τις οποίες, βέβαια, έχουν «αφαιρεθεί» με ασφαλή τρόπο οι μπαταρίες, που με τη σειρά τους εισέρχονται έτσι στη δική τους διαδικασία «δεύτερης ζωής». Όπως ανακοινώνει η βρετανική εταιρεία, μόλις τα κομμάτια αλουμινίου διαχωριστούν, τα θρυμματισμένα τμήματα του υλικού εν συνεχεία τήκονται και αναμορφώνονται.

Η Jaguar αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μειώσει το κατασκευαστικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδα ανά όχημα κατά 46%.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει 300.000 τόνους ανακυκλωμένων μετάλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Jaguar χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή στην κατασκευή των οχημάτων της πάνω από 180.000 τόνους αλουμινίου σε ετήσια βάση.

«Πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα καταστρέφονται σε ατυχήματα στο δρόμο κάθε χρόνο στο Ην. Βασίλειο και αυτό προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία να δώσουμε σε τμήματα τους μια “δεύτερη ζωή”. Το αλουμίνιο είναι ένα πολύτιμο υλικό και βασικό στοιχείο της διαδικασίας κατασκευής των μοντέλων μας και ως εκ τούτου είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η χρήση του είναι όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνη», δηλώνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της βρετανικής φίρμας με αφορμή την επέκταση του προγράμματος Reality Project._Χ.Α.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά