Περιβάλλον Ειδήσεις

H Seat μείωσε την κατανάλωση νερού στο Martorell κατά 31%

Τα τελευταία οκτώ χρόνια η ισπανική εταιρεία μείωσε κατά ένα τρίτο την κατανάλωση νερού στην κατασκευαστική μονάδα του Martorell στη Βαρκελώνη.

Εκτός από τη μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, η ελαχιστοποίηση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε κατασκευαστή στον τομέα της παραγωγής αποτελεί πλέον ζήτημα ζωτικής σημασίας - για προφανείς λόγους. Έτσι, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Audi ότι κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση υδάτων στις εγκαταστάσεις της στο Ingolstadt της Γερμανίας, σήμερα είναι η σειρά της ομόσταβλης Seat να δώσει το δικό της, αντίστοιχο στίγμα ανακοινώνοντας πως τα τελευταία οκτώ χρόνια η μονάδα παραγωγής στο Martorell της Βαρκελώνης έχει μειώσει κατά 31% τις ανάγκες της σε νερό.

Η μονάδα της εταιρείας στην πρωτεύουσα της Καταλονίας παρήγαγε πέρσι 450.000 οχήματα χρησιμοποιώντας για τις ανάγκες κατασκευής τους 1.170.000 κ.μ. νερού – ποσότητα που ισοδυναμεί με τον όγκο νερού που απαιτείται για το «φουλάρισμα» 470 πισινών ολυμπιακών προδιαγραφών.

«Η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες μας βοηθούν να σημειώσουμε τεράστια πρόοδο προς ένα μοντέλο παραγωγής με περισσότερη ανακύκλωση και λιγότερες εκπομπές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μονάδας, Dr Joan Carles Casas.

Στόχος της Seat είναι η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής να καταφέρει να μειώσει τις ανάγκες χρήσης νερού κατά 38% έως το 2025. Για να επιτευχθεί αυτό, η εταιρεία θα εστιάσει ακόμα περισσότερο στους παρακάτω τομείς:

  • Επαναχρησιμοποίηση των συμπυκνωμάτων υδρατμών στο σύστημα κλιματισμού του εργοστασίου
  • Διαρκής παρακολούθηση της λειτουργίας των συστημάτων ψύξης
  • Ανάπτυξη συστημάτων πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών για τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό του ποτίσματος των χώρων πρασίνου
  • Πιλοτικές δοκιμές με συστήματα αντίστροφης όσμωσης, σχεδιασμένα για την ανακύκλωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών απόβλητων που παράγονται από το εργοστάσιο

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου