Περιβάλλον Ειδήσεις

To Hyundai Motor Group ανακοινώνει το πλάνο «FCEV Vision 2030»

Ο κορεάτικος όμιλος ανακοίνωσε το πλάνο «FCEV Vision 2030» σύμφωνα με το οποίο το Hyundai Motor Group σκοπεύει να παράγει με ορίζοντα τα τέλη της επόμενης δεκαετίας περί τα 500.000 αυτοκίνητα ανά έτος που θα εφοδιάζονται με ενεργειακές κυψέλες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το πλάνο «FCEV Vision 2030» έρχεται να περιγράψει έναν ακόμα φιλόδοξο στόχο του Hyundai Motor Group επανεπιβεβαιώνοντας την προσήλωσή του στον τομέα των ενεργειακών κυψελών. Σύμφωνα με το νέο αυτό στόχο, έως το 2030, η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει περί τις 700.000 ενεργειακές κυψέλες ανά έτος, εφοδιάζοντας drones, σκάφη θαλάσσης, περονοφόρα οχήματα και αυτοκίνητα, με τα τελευταία να ανέρχονται σε ετήσια βάση στο μισό εκατομμύριο μονάδες.

«Θα επεκτείνουμε τον ρόλο μας πέρα από τον τομέα των αυτοκινήτων και θα διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στη μετάβαση της κοινωνίας στην καθαρή ενέργεια, βοηθώντας το υδρογόνο να αποτελέσει μια οικονομικά βιώσιμη πηγή ενέργειας. Είμαστε βέβαιοι ότι το υδρογόνου θα αποτελέσει μια παγκόσμια οικονομική επιτυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του HMG, Euisun Chung.

Τόσο το Hyundai Motor Group όσο και οι προμηθευτές του, αναμένεται μέχρι και τα τέλη της επόμενης δεκαετίας να επενδύσουν σύμφωνα με το «FCEV Vision 2030» περί τα 6 δις € δημιουργώντας πάνω από 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η παραγωγή υδρογονοκίνητων μοντέλων την τρέχουσα χρονιά θα κυμανθεί μόλις στις 3.000 αυτοκίνητα, ενώ ο μεσοπρόθεσμος ετήσιος στόχος του Hyundai Motor Group (Hyundai και Kia) μέχρι το 2022 είναι οι 40.000 μονάδες._X.A.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου