Περιβάλλον Ειδήσεις

Η Volvo θέλει να μειώσει κατά 40% το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ανά αυτοκίνητο έως το 2025

Λίγες ώρες πριν την αποκάλυψη του ηλεκτροκίνητου XC40 Recharge, η Volvo εξαγγέλλει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της.

Η Volvo εγκαινιάζει σήμερα ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θέτοντας ως βασικό της στόχο με χρονικό ορίζοντα το 2025 τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ανά αυτοκίνητο στο συνολικό κύκλο ζωής του κατά 40%. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι το πρώτο, απτό βήμα της Σουηδικής εταιρείας ούτως ώστε να καταστεί ουδέτερη ως προς την επιβάρυνση του κλίματος με χρονικό ορίζοντα το 2050.

Για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του 40% η Volvo θα προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις σύμφωνα με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία επιδιώκει να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, η Volvo θα επιχειρήσει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής, τις ευρύτερες δραστηριότητές της και την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στον τομέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης διαφόρων υλικών.

Volvo

«Μετασχηματίζουμε την εταιρεία μας μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όχι συμβολικών δεσμεύσεων», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo. «Έτσι, στη Volvo θα ασχοληθούμε με αυτό που μπορούμε εμείς να ελέγξουμε, το οποίο είναι τόσο οι λειτουργίες μας όσο και οι εκπομπές από τα αυτοκίνητα μας. Εξετάζοντας τι μπορούμε να επηρεάσουμε, θα καλέσουμε τους προμηθευτές μας και τον ενεργειακό τομέα να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για ένα μέλλον ουδέτερο για το κλίμα».

Για να επιτευχθεί η σημαντική μείωση κατά 40% του αποτυπώματος ανά αυτοκίνητο έως το 2025, η Volvo σκοπεύει οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της έως τη χρονιά εκείνη να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την επερχόμενη σε λίγες ώρες πρεμιέρα του ηλεκτρικού XC40, η Volvo ανακοίνωσε πως κάθε νέο μοντέλο της που θα μπαίνει στην πρίζα από εδώ και στο εξής (ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό) θα συνοδεύεται από την ονομασία Recharge._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου