Περιβάλλον Ειδήσεις

Toyota Motor Europe: Ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στο 100% των δραστηριοτήτων της το 2019

Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε ότι το 2019 η χρήση ηλεκτρικές ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στις ευρωπαϊκές της εγκαταστάσεις έφτασε το 100%.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και δραστηριότητες της Toyota, οι οποίες περιλαμβάνουν 9 εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, 14 κεντρικές αποθήκες, 7 κέντρα διανομής οχημάτων, 29 εταιρείες εμπορίας και πωλήσεων, τα κεντρικά γραφεία της Toyota Motor Europe και το Τεχνικό Κέντρο της, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έφτασε πέρσι το 100%, με τη συνολική κατανάλωσε τη χρονιά που πέρασε να φτάνει περίπου τις 500 GWh.

Το επίτευγμα της ΤΜΕ για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της μητρικής εταιρείας για μείωση της συνολικής κατανάλωσης στις δραστηριότητές της. Για παράδειγμα, στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας, από το 2013 η ενέργεια ανά κατασκευασμένο αυτοκίνητο μειώθηκε κατά 18%. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο των της βιομηχανίας της ΕΕ των 28 κρατών-μελών (2,3 ΜWh ανά παραγόμενο όχημα), η Toyota κατανάλωσε 48% λιγότερη ενέργεια.

Η επίτευξη χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από την ΤΜΕ αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές συμβάλλει καθοριστικά στους στόχους της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές CO2 τόσο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος, όσο και στην κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων όλων των δραστηριοτήτων υποστήριξης.

Η Toyota Motor Europe πούλησε τη χρονιά που πέρασε 1,089 εκ. αυτοκίνητα κατακτώντας μερίδιο στο σύνολο της Ευρώπης που έφτασε πέρσι το 5,3%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σχεδόν το 75% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν πέρσι στην Ευρώπη κατασκευάστηκαν στη γηραιά ήπειρο.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου