14 Οκτ 2017

Eco-Car, το μικρό ηλεκτρικό για την πόλη

Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Ecocar, που προέκυψε ύστερα από μια ελληνοκινεζική συνεργασία με έγκριση για κυκλοφορία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ξεκίνησε την πορεία του στην αγορά.

To Eco-Car παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία ECO//SUN στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Ήδη πωλείται στην ελληνική αγορά. Με δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων, το μικρό αυτοκίνητο έχει ήδη πάρει έγκριση για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ με σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας ήδη έχουν ταξινομηθεί τα πρώτα οχήματα.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής υλικό και οι διαστάσεις του είναι εντυπωσιακά μικρές. Το Eco-Car έχει μήκος μόλις 224,5 εκατοστά, πλάτος 129 εκατοστά και 157 εκατοστά ύψος. Το βάρος του είναι 670 κιλά (μαζί με τις μπαταρίες).

Παρόλο τις μικρές διαστάσεις του, ο εσωτερικός χώρος είναι άνετος για δύο άτομα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του είναι ισχύος 7.5kW και τροφοδοτείται από 6 μπαταρίες στα 72V. Το ECO-CAR έχει αυτονομία από 100 έως 120 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

(Πηγή: ecosun.gr)

 

Περισσότερες φωτογραφίες: