26 Μαρ 2018

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε Δήμους θα προσφέρει η ΔΕΗ

Μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία με στόχο της διείσδυση της εταιρείας και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

ΔΕΗ Solaris Electric Bus

Στο πλαίσιο των ενεργειών της ΔΕΗ για την είσοδο της εταιρείας στον τομέα των «ηλεκτρικών μεταφορών», στόχος των ιθυνόντων της είναι η παροχή σε Δήμους της χώρας μας ηλεκτρικών λεωφορείων που θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με την κατασκευή σταθμών φόρτισης και υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακύκλησης των μπαταριών.

Ήδη η ΔΕΗ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία στον εν λόγω τομέα. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία αφορά τη δημοτική συγκοινωνία περιλαμβάνοντας ένα συνολικό «πακέτο» για την ηλεκτροκίνηση που θα ξεκινά από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας, μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών. Όπως κατέστη γνωστό, σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους Δήμους.

Ήδη η ΔΕΔΔΗΕ έχει υποβάλει πρόταση για ανάπτυξη περισσότερων από 1.400 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει μέχρι στιγμής υψηλό επιχειρηματικό ενδιαφέρον._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • ΔΕΗ Solaris Electric Bus
  • ΔΕΗ Solaris Electric Bus