28 Σεπ 2017

Οι εταιρείες πετρελαιοειδών γλυκοκοιτούν την ηλεκτροκίνηση

Οι ηλεκτρικές προκλήσεις στον κλάδο της αυτοκίνησης –και όχι μόνο- ωθούν τις παραδοσιακές εταιρείες του είδους να επενδύσουν στο… ρεύμα σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το έδαφος που μοιραία θα χάσουν με την επερχόμενη εμπορική άνθιση των Zero Emission Vehicles.

Electric Vehicle Charging - Gasoline

Όπως ανακοίνωσαν χθες οι ιθύνοντες της Shell, η γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών αναμένεται μέσα στα προσεχή χρόνια να επενδύσει σημαντικά ποσά προσφέροντας στο κοινό μέσω των σταθμών ανεφοδιασμού που ήδη διαθέτει στο δυναμικό της τη δυνατότητα να φορτίσουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων.

Μάλιστα, η ολλανδική εταιρεία έκανε γνωστό πως κάθε χρόνο θα επενδύει περί το 1 δις $ προς την κατεύθυνση αυτή μέσω της θυγατρικής της New Energy. Στη σχετική της ανακοίνωση, η Shell επισημαίνει πως «προσαρμόζεται με τον τρόπο αυτό σε μια αγορά ενέργειας που κινείται προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης, των καθαρότερων καυσίμων και της αποκεντρωμένης χρήσης της ενέργειας».

Πιο συγκεκριμένα, η Shell επεξεργάζεται τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα αρχίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα να παρέχει υπηρεσίες ταχείας φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του δικτύου των πρατηρίων υγρών καυσίμων της, αλλά και την ανάπτυξη σε μόνιμη βάση μιας «έξυπνης χρέωσης» για τους χρήστες του εν λόγω δικτύου.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της, η Shell αναμένεται να αναπτύξει τις εν λόγω υποδομές αρχικά στη Μ. Βρετανία και εν συνεχεία στην Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η Shell εχει στο δυναμικό της παραπάνω από 25.000 σταθμούς ανεφοδιασμού υγρών καυσίμων, κάτι που οι ιθύνοντές της σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αφήσουν… αναξιοποίητο στη νέα, ηλεκτρική εποχή που –πλέον- βρίσκεται προ των πυλών.

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της New Energy, Mark Gainsborough, σε δηλώσεις του χθες στην πόλη του Άμστερνταμ, σε συνεργασία με τη μητρική Shell, η εταιρεία του σχεδιάζει να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες δράσεις της στον τομέα της κατασκευής ανεμογεννητριών, αλλά και στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατασκευαστικές και διοικητικές δομές της ανά την υφήλιο._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Electric Vehicle Charging - Gasoline
  • Shell
Ετικέτες: