23 Φεβ 2018

Renault: To πρώτο «ηλεκτρικό κατάστημα» στη Σουηδία

Η γαλλική εταιρεία προετοιμάζεται για τη νέα «ηλεκτρική εποχή».

Renault EV

Όλοι μιλούν για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λίγοι είναι όμως οι κατασκευαστείς εκείνοι που έχουν κάνει «πραγματικά» βήματα στο χώρο. Αν μη τι άλλο, πρωτοπόρος στο είδος είναι η Tesla, μια εταιρεία με αμιγώς «ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο» και τρία… υπαρκτά μοντέλα, τα Model 3, S και Χ, που αισίως έχουν αναπαραχθεί αθροιστικά μέχρι τώρα σε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα. Πως όμως «φτάνουν» τα προϊόντα της αμερικάνικης εταιρείας στο ευρύ κοινό και πως ο απλός καταναλωτής μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους;

Απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα, ο Elon Musk έχει «εφεύρει» ένα διαφορετικό τύπο αντιπροσωπειών, που δεν μοιάζουν με τις παραδοσιακές. Τα «Tesla Stores» δεν είναι παρά χώροι στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρωτήσουν τα πάντα για το μοντέλο της αρεσκείας τους και να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές τους, όχι όμως και να τα παραγγείλουν, διαδικασία που γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου.  

Σε αντίθεση, η Renault, μία εταιρεία με μακρά παράδοση στο χώρο –ας μην ξεχνάμε πως το μικρό Zoe είναι το best seller ηλεκτρικό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς, με το ομόσταβλο Nissan Leaf να κρατά συνολικά τα σκήπτρα στο είδος- ακολουθεί πιο παραδοσιακά μονοπάτια ανοίγοντας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το πρώτο της κατάστημα το οποίο θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα ZEV της γκάμας της.

Στο Renault Electric Vehicle Experience Center, όπως αποκαλείται, θα υπάρχουν διάφορες «ζώνες» που θα παρέχουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα… εκπαίδευσης σε σχέση με την ηλεκτρική τεχνολογία των οχημάτων, ενώ θα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις «τοπικές» επιδοτήσεις και τα οικονομικά κίνητρα, εν γένει, που παρέχονται στη χώρα. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα test drive αλλά και ενημέρωση για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν ή να μισθώνουν τα εν λόγω οχήματα.

«Η Στοκχόλμη ήταν στην κορυφή της λίστας μας λόγο της ταχείας επέκτασης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Σουηδία. αλλά και της ισχυρής προθυμίας της σουηδικής κυβέρνησης να προωθήσει αυτή την τεχνολογία», δήλωσε ο Zakaria Zeghari, ο επικεφαλής με άλλα λόγια του τμήματος ανάπτυξης δικτύου της Renault στην Ευρώπη.

Η Renault δήλωσε πως αξιολογεί τις δυνατότητες που έχει ώστε αντίστοιχα καταστήματα να κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Renault EV
  • Renault EV
Ετικέτες: