18 Ιουν 2018

Volvo: Από ανακυκλωμένα υλικά το 25% των πλαστικών της έως το 2025

Με χρονικό ορίζοντα το 2025, η Volvo θέτει ως στόχο το 25% των πλαστικών που θα χρησιμοποιεί κάθε αυτοκίνητό της να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Volvo

Θέλοντας να επιδείξει την αφοσίωσή της στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών αλλά και να αναδείξει τις δυνατότητες που πλέον ανοίγονται στο συγκεκριμένο τομέα στο χώρο της σύγχρονης αυτοκίνησης, η Volvo παρουσίασε σήμερα ένα «μοναδικό» XC60 plug-in hybrid στο οποίο αρκετά μέρη είναι κατασκευασμένα από… άχρηστα υλικά.

Πιο συγκεκριμένα, το τούνελ της κεντρικής κονσόλας είναι από ίνες και πλαστικά που «λαμβάνονται» από δίχτυα ψαρέματος και σχοινιά δεσίματος σκαφών. Την ίδια στιγμή, τα πατάκια του διαφορετικού αυτού XC60, όπως και οι ίνες των καθισμάτων, προέρχονται από πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένο μίγμα βαμβακιού που έχει τις ρίζες του σε παλιά ενδύματα. Παράλληλα, το ηχομονωτικό υλικό που απαντάται κάτω από το χώρο του κινητήρα προέρχεται από ανακυκλωμένα καθίσματα αυτοκινήτων της Volvo.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το 5% των πλαστικών που χρησιμοποιούν τα νέα αυτοκίνητα του Σουηδού κατασκευαστή προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Volvo
  • Volvo
  • Volvo
Ετικέτες: