26/06/19 14:56

Οδηγίες επισύναψης φωτογραφιών στο φόρουμ

Ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, εκδρομές και καλωσόρισμα των νέων μελών του 4TF

Οδηγίες επισύναψης φωτογραφιών στο φόρουμ

Δημοσίευσηαπό Krusenstern » 26/01/07 11:54

Α. Αν η φωτογραφία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο ο βασικός τρόπος να την εμφανίσουμε στο φόρουμ είναι να εισάγουμε στο ποστ μας την URL διεύθυνση της φωτογραφίας μέσα σε image tags, δηλαδή έτσι:

[img]εδώ_το_URL_της_φωτό[/img]

1. Αντιγράφουμε την URL διεύθυνση μιας φωτογραφίας στο διαδίκτυο. Αυτή βρίσκεται αν κάνουμε δεξί κλικ πάνω στην φωτό και "Properties" την οποία μπορείτε να επιλέξετε με το ποντίκι σας και αντιγράψετε (copy).

2. Επικολλούμε (paste) τη διεύθυνση στη δημοσίευσή μας και βάζουμε τα img tags. Αυτό αν θέλουμε γίνεται πιο εύκολα με τη χρήση του κουμπιού Img. Επιλέγουμε με το ποντίκι μας τη διεύθυνση που μόλις επικολλήσαμε και πατάμε το κουμπί Img και μπαίνουν αυτόματα τα [ img ] και [ / img ] πριν και μετά.

Β. Αν η φωτογραφία ΔΕΝ βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο θα πρέπει να την "ανεβάσετε" κάπου για να αποκτήσει διεύθυνση URL. Aκολουθούμε την εξής διαδικασία:

1. Κατεβάζετε την φωτογραφία σας από το τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή στον υπολογιστή σας, την επεξεργάζεστε αν θέλετε (πχ για να μην είναι πολύ μεγάλη και αργεί να φορτωθεί στη σελίδα του forum) και τη σώζετε κάπου στον υπολογιστή σας (ίσως με "save as" ώστε να μην αλλάξετε την αρχική εικόνα).

2. Πάμε σε κάποιο ελεύθερο site για ανέβασμα φωτογραφιών, πχ. στο http://www.postimage.org . Πατώντας το κουμπάκι "browse", ανοίγει ένα παράθυρο με το οποίο βρίσκουμε την φωτό που μόλις σώσαμε στον υπολογιστή μας και πατάμε "open".

3. Κάνουμε κλικ στο κουτάκι "Family safe" , ώστε να "τσεκαριστεί", και στη συνέχεια πατάμε το κουμπάκι "Upload it!" Το κάθε "ανεβαστήρι" έχει δικούς του όρους, αλλά πάνω-κάτω η διαδικασία είναι η ίδια.

4. Όταν ανέβει η εικόνα, μας πάει σε μια σελίδα που δείχνει μια μικρογραφία της φωτό που ανεβάσαμε και από κάτω γράφει μερικές γραμμές κώδικα. Πατάμε ΔΕΞΙ κλικ στην δεύτερη γραμμή, με την ένδειξη "Forum BBCode 1", κάνουμε copy (αντιγραφή) τον κώδικα και paste (επικόλληση) μέσα στο ποστ μας. Με αυτό τον τρόπο, στο ποστ μας εμφανίζεται η εικόνα σε σμίκρυνση (thumbnail), ενώ με απλό κλικ πάνω της την βλέπουμε σε πλήρες μέγεθος.

Καλά ανεβάσματα! :)

ΥΓ: προσπαθήστε να αποφεύγετε "ανεβαστήρια" που ανοίγουν pop-up παράθυρα με "ύποπτες" διαφημίσεις, γιατί στα pc κάποιων χρηστών η φωτό σας θα... κοπεί από το antivirus.

Προσοχή 1: αν η φωτό είναι σε άλλο φόρουμ που απαιτείται κωδικός για την είσοδο είναι πολύ πιθανόν να μην μπορεί να φανεί στη σελίδα κάποιου που δεν είναι μέλος εκεί. Αντιγράψτε την φωτογραφία αλλού με βάση τις πιο πάνω οδηγίες (Α).
Προσοχή 2: αν η φωτό είναι αλλουνού μπορεί να απαγορεύεται η αναδημοσίευσή της αλλού είτε από πλευράς πνευματικής ιδιοκτησίας είτε να υπάρχουν και μηχανισμοί που να μην επιτρέπουν την εμφάνισή της σε σελίδα άλλη εκτός από την αρχική.
Προσοχή 3: αν η φωτό είναι μεγάλη σε μέγεθος, πχ. μεγαλύτερη από 640-800 pixels σε πλάτος ή μεγαλύτερη από 200kb σε όγκο (όλα αυτά φαίνονται με δεξί κλικ και properties), μπορεί να μην φαίνεται ολόκληρη.
[Από τέλη 2010 το μέγεθος μιας μεγάλης φωτογραφίας στο forum μας περιορίζεται αυτόματα και έτσι θα πρέπει να είναι ορατή ολόκληρη. Παρόλα αυτά η χρήση μικρογραφίας με σύνδεσμο στη μεγάλη είναι καλύτερα.]
- Do you feel lucky, punk?
Άβαταρ μέλους
Krusenstern
4TF F1 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 20465
Εγγραφή: 23/01/03 23:06
Last Visit: 08/09/14 20:32
Τοποθεσία: Seven Seas of Rhye

Επιστροφή στο Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες