17/11/18 11:30

Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Forum για θέματα γενικού, μη-αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος

Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό Professeur » 04/10/10 9:50

Φτιάχνω αυτό το thread με σκοπό τη συζήτηση πέρι κυνηγιού, σκοποβολής και όπλων. Εννοείται ότι συζητάμε μόνο ότι είναι νόμιμο και τίποτα άλλο. :)

Κυνήγι

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος. Το κυνήγι ή θα έχει φανατικούς οπαδούς ή θα έχει φανατικούς πολέμιους (EDIT by Proffesseur). Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει το κυνήγι (πρόσφατα βγήκα για λαγοκυνήγι. Δεν είδαν κανέναν αν και το σκυλί είχε σκυλιάσει. Δεν είχα ούτε την τύχη του πρωτάρη γμτ ! :rant:) αλλά πιστεύω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ασχολία/χόμπι.

Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στα επόμενα :

http://www.e-artemis.gr/
http://www.kynigos.net.gr/site.php
http://www.hunter.gr/

Σκοποβολή

Η σκοποβολή χωρίζεται σε πολλά υποσύνολα. Η πρώτη κατηγοριοποίηση γίνεται αν μιλάμε για ραβδωτά ή λειόκαννα όπλα και κινητό ή κινούμενο στόχο. Όλες τις υποκατηγορίες μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ, που είναι η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.) και τα αναφέρει όλα λεπτομερώς. Τα αθλήματα σκοποβολής είναι ψυχοκινητικά αθλήματα κατά κύριο λόγο.

Στον πήλινο στόχο υπάρχουν κατά κύριο λόγο 3 αθλήματα. Το trap, το skeet και το sporting. Μια εποπτεία των αθλημάτων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Προσωπικά ασχολούμαι με το τραπ. Είμαι ακόμη αρχάριος αλλά ρίχνοντας πολλές πούλες (πούλα είναι η 25άδα πήλινων δίσκων ή οποία αποτελεί και ένα "γύρο") και πολύ περισσότερο κάνοντας κάποια μαθήματα με κάποιο προπονητή μπορείς να δεις μεγάλη βελτίωση και να μπεις πιο βαθιά στο άθλημα και να μη μείνεις μόνο στα μπαμ μπουμ.

Εικόνα

Μια εισαγωγή :

Τραπ για τους … τεχνίτες

του Λεωνίδα Μητσιάλη

Η σειρά αυτών των άρθρων αφορά κυρίως τον κυνηγό που η περιέργεια θα τον οδηγήσει να πειραματιστεί με την σκοποβολή και τον αρχάριο σκοπευτή που πιθανόν στα λόγια μου να βρει κάποιο χρήσιμο στοιχείο να εφαρμόσει στην επόμενη προπόνησή του. Δεν είναι τεχνικά εγχειρίδια για τους έμπειρους σκοπευτές, και φυσικά ό,τι εγώ πιστεύω δεν πάει να πει πως είναι και το καλύτερο για όλους. Είναι όμως βασικά στοιχεία τεχνικής που χαίρουν ευρείας αποδοχής από την πλειοψηφία των σκοπευτών.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την γνωριμία των ολυμπιακών αγωνισμάτων της σκοποβολής με το τραπ, μιας και είναι το δημοφιλέστερο ολυμπιακό αγώνισμα πήλινου δίσκου στον κόσμο. Αναφέρεται δε ως «ο βασιλιάς των σκοπευτικών αγωνισμάτων».

ΓΕΝΙΚΑ Το τραπ είναι ένα ιδιαίτερα τεχνικό αγώνισμα, που απαιτεί άριστο συγχρονισμό ματιών και χεριών, αντίληψη, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι υποχρεωτικά δίκαννα, αλληλεπίθετα, με μήκος κάννης συνήθως τα 76 εκατοστά και «στενά» τσοκαρίσματα, συνήθως 7/10 & 10/10, ή αλλιώς βελτιωμένο ντεμί και φουλ. Οι αγώνες του τραπ, αποτελούνται από 5 πούλες + 1 πούλα τελικού για τους άνδρες και 3 πούλες + 1 πούλα τελικού για τις γυναίκες. Δηλαδή οι άνδρες ρίχνουν 125 δίσκους και οι γυναίκες 75. Εξ ου και οι κωδικοποιημένες ονομασίες των αγωνισμάτων TR 125 και TR 75. Οι δίσκοι εμφανίζονται μέσα από μία υπόγεια τάφρο, που απέχει 15 μέτρα από τους βατήρες των σκοπευτών. 15 συνολικά μηχανές χρησιμοποιούνται, 3 ανά βατήρα, και ο σκοπευτής είναι υποχρεωμένος να ζητήσει τον δίσκο με το όπλο επωμισμένο. Επιτρέπονται δύο βολές ανά δίσκο, εκτός από τον τελικό ο οποίος διεξάγεται με ένα μόνο φυσίγγι στο όπλο. Όλες οι βολές είναι σε δίσκους απομακρυνόμενους (ταχύτατα) από τον σκοπευτή. Οι μηχανές είναι ρυθμισμένες να πετάνε τους δίσκους σε απόσταση 75 μέτρων σε συνθήκες άπνοιας.

Ας δούμε όμως λίγα βασικά πράγματα για την πρώτη μας μέρα στους βατήρες του τραπ.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΑ Όταν πρόκειται να αρχίσει η πούλα, καταλαμβάνουμε τον βατήρα που μας υποδηλώνουν οι άλλοι σκοπευτές ή ο υπεύθυνος του σκοπευτηρίου. Κρατάμε το όπλο ανοικτό δίπλα στο σώμα μας, από την λαβή του, ενώ τα στόμια των καννών ακουμπάνε στον βατήρα ή στην άκρη του παπουτσιού μας. Παραμένουμε απόλυτα σιωπηλοί χωρίς περιττές κινήσεις που μπορούν να χαλάσουν την αυτοσυγκέντρωση των άλλων σκοπευτών και περιμένουμε την σειρά μας. Μέσα στις θαλάμες του όπλου είναι ήδη τοποθετημένα τα φυσίγγια, εφόσον το κρατάμε με τον τρόπο που σας προανέφερα. Μόλις πυροβολήσει και ο αμέσως προηγούμενος σκοπευτής από εμάς (αριστερά μας), σηκώνουμε το όπλο από την λαβή, το κλείνουμε χωρίς να γυρίσουν οι κάννες δεξιά ή αριστερά, επωμίζουμε, ζητάμε τον δίσκο, πυροβολούμε 1 ή 2 φορές, ανοίγουμε το όπλο προσέχοντας οι άδειοι κάλυκες να πέσουν μέσα στα ειδικά καλαθάκια, και ξαναπαίρνουμε την στάση αναμονής. Μόλις ρίξει ο επόμενος σκοπευτής, τότε μόνο μπορούμε να βγούμε από τον βατήρα και να σταθούμε πίσω και αριστερά του. Αυτός με την σειρά του θα κάνει το ίδιο μόλις ρίξει ο μεθεπόμενος, και τότε εμείς καταλαμβάνουμε την θέση του. Όταν πυροβολήσουμε και από τον πέμπτο βατήρα (τέρμα δεξιά), τότε ακολουθούμε το ημικυκλικό μονοπάτι πίσω από τους σκοπευτές για να καταλάβουμε την θέση στον βατήρα Νο1 με τον τρόπο που περιέγραψα. Όλη αυτή η εθιμοτυπία είναι πολύ σημαντική, ιδίως στο τραπ, και τηρώντας την, αυτομάτως κερδίζετε την αποδοχή των άλλων σκοπευτών.

ΤΕΧΝΙΚΗ Αντίθετα με άλλα αγωνίσματα, στο τραπ χρησιμοποιείται μία και μόνο τεχνική, αυτή του «swing through», με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις από σκοπευτή σε σκοπευτή, ανάλογα με τις ιδιομορφίες του. Η βασική τεχνική όμως, παραμένει η ίδια:
Τα πέλματα των ποδιών σχηματίζουν μία γωνία 45 μοιρών και απέχουν μεταξύ τους όσο και οι ώμοι μας. Αν τα φανταστείτε σαν ωροδείκτες, τότε το αριστερό δείχνει 12:30 και το δεξί 02:30 (θεωρώντας την κατεύθυνση που βγαίνει το πιάτο την 12:00). Αυτά ισχύουν για τους δεξιόχειρες σκοπευτές, οι αριστερόχειρες απλά αντιστρέψτε την στάση. Τα πόδια δεν είναι λυγισμένα αλλά ούτε και τεντωμένα, είναι σε μία φυσική στάση ορθοστασίας, με την διαφορά ότι το βάρος μας διανέμεται 60% στο αριστερό πόδι και το 40% στο δεξί (μιλάω πάντα για δεξιόχειρες). Το δε σώμα γέρνει ελαφρά προς τα εμπρός, ούτως ώστε η μύτη μας να βρίσκεται στην κατακόρυφο του μεγάλου δάχτυλου του αριστερού μας ποδιού.
Η επώμιση γίνεται με “βασανιστικά” αργή κίνηση. Το όπλο ανεβαίνει για να συναντήσει το ζυγωματικό και το πέλμα του όπλου φωλιάζει μέσα στον ώμο μας. Χαμηλώνουμε αργά τις κάννες και τις σταθεροποιούμε λίγο κάτω από το χείλος της τάφρου, από όπου εμφανίζονται τα πιάτα. Το σημείο αυτό μπορείτε αργότερα με πειραματισμούς να το διαμορφώσετε όπως σας βολεύει καλύτερα. Αφού συγκεντρωθούμε, καλούμε τον δίσκο με έναν δυνατό και ευκρινή ήχο (ο, α, ατ,). Μόλις εμφανιστεί ο δίσκος, πριν κουνηθεί το όπλο, πρώτα τα μάτια τον εστιάζουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και αφού “κλειδώσουμε” οπτικά επάνω του, τότε ξεκινάμε την κίνηση μας οδηγώντας τις κάννες μας με τους ώμους προς την πορεία του πιάτου και την στιγμή που το φτάνουμε και το σκεπάζουμε, τραβάμε ακαριαία την σκανδάλη, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση του όπλου. Είναι θεμελιώδους σημασίας η τέλεια εστίαση στον δίσκο πριν κουνηθεί το όπλο. Μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι σπαταλάμε κάποια πολύτιμα εκατοστά δευτερολέπτου, αλλά ουσιαστικά η κίνηση είναι εξίσου γρήγορη, αν όχι γρηγορότερη, αφού έχουμε δώσει στον εγκέφαλο μέσω των ματιών τις ακριβώς σωστές συντεταγμένες του στόχου, με αποτέλεσμα η κίνηση του όπλου να είναι λιτή, γλυκιά και απολύτως ακριβής. Απαραίτητη προϋπόθεση το μάγουλο να παραμείνει «κολλημένο» στο κοντάκι χωρίς να σηκώνουμε το κεφάλι για να «κρυφοκοιτάξουμε». Όπως λένε και οι Αμερικάνοι “eye on the target and head on the stock”. Έχουμε δικαίωμα για δύο φυσίγγια ανά δίσκο, αλλά επειδή ο χρόνος είναι ελάχιστος, δεν χωράνε σιγουρέματα στην δεύτερη ντουφεκιά. Πρέπει να “φύγει” κι αυτή όπως η πρώτη, πάνω στην κίνηση του όπλου. Πολύ σημαντικό είναι το “δέσιμο” του σκοπευτή με το όπλο του, η δε κίνηση του όπλου πρέπει να βγαίνει από την μέση και όχι από τα χέρια, καθοδηγούμενη όπως είπα από τους ώμους. Πολύ συχνά παρομοιάζουν αυτήν την κίνηση με τον πυργίσκο ενός τανκ. Τα πόδια παραμένουν σταθερά, το ίδιο και τα χέρια. Το μόνο που κινείται είναι η μέση.

Πιστεύω ότι είναι μερικά χρήσιμα πράγματα που καλό είναι να γνωρίζει κανείς σαν εγκεφαλική προετοιμασία πριν πρωτοεπιχειρήσει να ρίξει τραπ. Όπως είδατε είναι μπόλικα όλα αυτά που πρέπει να τηρεί κάποιος και πιθανόν να πέσουν “μαζεμένα” σε κάποιον αρχάριο, αλλά δεν θα τον παρεξηγήσουν. Κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος.
Καλή επιτυχία


Πηγή : http://www.e-artemis.gr/articles/shoot/2007/529/

Όσον αφορά τα όπλα κάθε άθλημα "απαιτεί" και το ανάλογο εξειδικευμένο όπλο καθώς υπάρχουν πολλές "λεπτομέρειες" στην κατασκευή του και οι οποίες καθορίζουν και το που θα χρησιμοποιηθούν. Το όπλο με το οποίο ρίχνω είναι το Browning Ultra XTR Prestige.

Mερικές φωτογραφίες :

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Αναμένω φωτό από τα όπλα σας!
Είτε φθηνό, είτε ακριβό, είτε καινούριο, είτε παλιότερο. :)
Τελευταία επεξεργασία από Professeur και 04/10/10 10:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Όπου και αν κρύβεσαι, η ζωή σου σε περιμένει... Hey, I'm back.. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF S1600 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 4245
Εγγραφή: 29/01/07 22:41
Last Visit: 06/07/18 17:09
Τοποθεσία: Χαμουτζούπολη-Παγουροland

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό fog » 04/10/10 9:56

Professeur έγραψε:Το κυνήγι ή θα έχει φανατικούς οπαδούς ή θα έχει φανατικούς πολέμιους (κυρίως ψευτοοικολόγους).

Αρχίζοντας το thread με τέτοιο χαρακτηρισμό, υποθέτω είσαι έτοιμος να ακούσεις και τους χαρακτηρισμούς της άλλη πλευράς, που μπορεί να αρχίζουν με πρώτο συνθετικό το χοντρο... και πάει λέγοντας. :roll:
Άβαταρ μέλους
fog
4TF A6 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 1324
Εγγραφή: 02/02/08 19:38
Last Visit: 28/06/12 17:48
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό Professeur » 04/10/10 9:58

fog έγραψε:
Professeur έγραψε:Το κυνήγι ή θα έχει φανατικούς οπαδούς ή θα έχει φανατικούς πολέμιους (κυρίως ψευτοοικολόγους).

Αρχίζοντας το thread με τέτοιο χαρακτηρισμό, υποθέτω είσαι έτοιμος να ακούσεις και τους χαρακτηρισμούς της άλλη πλευράς, που μπορεί να αρχίζουν με πρώτο συνθετικό το χοντρο... και πάει λέγοντας. :roll:

Σαφώς! Αν όμως κάποιος είναι πραγματικά οικολόγος ίσως να μην ενοχληθεί από τη λέξη. :)

Η φύση δεν βλάπτεται από το κυνήγι (άλλωστε χωρίς αυτό από τους προπροπρο...προγονούς μας ενδεχομένως να μην υπήρχαμε σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που το υπερασπίζομαι. Το ότι αποτελεί ένστικτο) αλλά από το παράνομο κυνήγι. :)
Όπου και αν κρύβεσαι, η ζωή σου σε περιμένει... Hey, I'm back.. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF S1600 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 4245
Εγγραφή: 29/01/07 22:41
Last Visit: 06/07/18 17:09
Τοποθεσία: Χαμουτζούπολη-Παγουροland

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό fog » 04/10/10 10:03

Professeur έγραψε:
fog έγραψε:
Professeur έγραψε:Το κυνήγι ή θα έχει φανατικούς οπαδούς ή θα έχει φανατικούς πολέμιους (κυρίως ψευτοοικολόγους).

Αρχίζοντας το thread με τέτοιο χαρακτηρισμό, υποθέτω είσαι έτοιμος να ακούσεις και τους χαρακτηρισμούς της άλλη πλευράς, που μπορεί να αρχίζουν με πρώτο συνθετικό το χοντρο... και πάει λέγοντας. :roll:

Σαφώς! Αν όμως κάποιος είναι πραγματικά οικολόγος ίσως να μην ενοχληθεί από τη λέξη. :)

Η φύση δεν βλάπτεται από το κυνήγι (άλλωστε χωρίς αυτό από τους προπροπρο...προγονούς μας ενδεχομένως να μην υπήρχαμε σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που το υπερασπίζομαι. Το ότι αποτελεί ένστικτο) αλλά από το παράνομο κυνήγι. :)

Ναι τη θεωρία τη γνωρίζω, τα επιχειρήματα, καθώς και τα στάδια που περνάει ο -όψιμος κυρίως- κυνηγός. Και έχεις αρκετά μπροστά σου ακόμα.

Θεωρώ όμως απαράδεκτο το ξεκίνημα μιας συζήτησης χαρακτηρίζοντας "κάπως" οποιονδήποτε έχει άλλη άποψη. Θέμα αρχής και σωστής επικοινωνίας, άσχετα με το τι πιστεύω εγώ.

Για το ontopic... Διαθέτω μια 7άρα επαναληπτική winchester.
Άβαταρ μέλους
fog
4TF A6 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 1324
Εγγραφή: 02/02/08 19:38
Last Visit: 28/06/12 17:48
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό BILL33 » 04/10/10 10:05

fog έγραψε:Για το ontopic... Διαθέτω μια 7άρα επαναληπτική winchester.

:lipsealed:
:lol:
Άβαταρ μέλους
BILL33
4TF F15 Pilot
 
Δημοσιεύσεις: 42085
Εγγραφή: 14/06/03 19:43
Last Visit: 20/02/16 17:16
Τοποθεσία: Σε ανταγωνιστικό φόρουμ!!!!!
Banned User

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό Professeur » 04/10/10 10:06

@fog
Σε αυτό έχεις δίκιο μάλλον... :oops:
Το διορθώνω. :)
Όπου και αν κρύβεσαι, η ζωή σου σε περιμένει... Hey, I'm back.. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF S1600 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 4245
Εγγραφή: 29/01/07 22:41
Last Visit: 06/07/18 17:09
Τοποθεσία: Χαμουτζούπολη-Παγουροland

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό BILL33 » 04/10/10 10:07

Professeur έγραψε:@fog
Σε αυτό έχεις δίκιο μάλλον... :oops:
Το διορθώνω. :)

Πες μου οτι το
fog έγραψε:Για το ontopic... Διαθέτω μια 7άρα επαναληπτική winchester.
δεν επαιξε κανενα ρολο :innocent:

:lol: :lol: :oops:
Άβαταρ μέλους
BILL33
4TF F15 Pilot
 
Δημοσιεύσεις: 42085
Εγγραφή: 14/06/03 19:43
Last Visit: 20/02/16 17:16
Τοποθεσία: Σε ανταγωνιστικό φόρουμ!!!!!
Banned User

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό Professeur » 04/10/10 10:11

BILL33 έγραψε:...
Πες μου οτι το
fog έγραψε:Για το ontopic... Διαθέτω μια 7άρα επαναληπτική winchester.
δεν επαιξε κανενα ρολο :innocent:

:lol: :lol: :oops:

Όχι καθόλου. Άλλο νόημα είχα στο μυαλό μου αλλά τελικά στο γραπτό βγήκε άλλο και ήταν σωστό αυτό που είπε η fog.

Άλλωστε εμείς οι superposeράδες δε φοβόμαστε τους καραμπινάτους ! :)
Όπου και αν κρύβεσαι, η ζωή σου σε περιμένει... Hey, I'm back.. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF S1600 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 4245
Εγγραφή: 29/01/07 22:41
Last Visit: 06/07/18 17:09
Τοποθεσία: Χαμουτζούπολη-Παγουροland

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό fog » 04/10/10 10:19

Professeur έγραψε:
BILL33 έγραψε:...
Πες μου οτι το
fog έγραψε:Για το ontopic... Διαθέτω μια 7άρα επαναληπτική winchester.
δεν επαιξε κανενα ρολο :innocent:

:lol: :lol: :oops:

Όχι καθόλου. Άλλο νόημα είχα στο μυαλό μου αλλά τελικά στο γραπτό βγήκε άλλο και ήταν σωστό αυτό που είπε η fog.

Άλλωστε εμείς οι superposeράδες δε φοβόμαστε τους καραμπινάτους ! :)


Αν τα superpose ήταν "ανώτερα" οι σύγχρονοι ...μπόνυδες και κλάιντες δεν θα χρησιμοποιούσαν καραμπίνες. :innocent: :shifty:

Τα τελευταία -πάρα πολλά χρόνια- ρίχνω μόνο σε στόχους και αντικείμενα. Το crop είναι για ευνόητους λόγους.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fog
4TF A6 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 1324
Εγγραφή: 02/02/08 19:38
Last Visit: 28/06/12 17:48
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό Professeur » 04/10/10 10:26

fog έγραψε:...

Αν τα superpose ήταν "ανώτερα" οι σύγχρονοι ...μπόνυδες και κλάιντες δεν θα χρησιμοποιούσαν καραμπίνες. :innocent: :shifty:

Τα τελευταία -πάρα πολλά χρόνια- ρίχνω μόνο σε στόχους και αντικείμενα. Το crop είναι για ευνόητους λόγους.
...

Ναι καλά. Όλα τα ολυμπιακά αθλήματα με S/P γίνονται. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι παράνομοι !

Εικόνα

:)
Όπου και αν κρύβεσαι, η ζωή σου σε περιμένει... Hey, I'm back.. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Professeur
4TF S1600 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 4245
Εγγραφή: 29/01/07 22:41
Last Visit: 06/07/18 17:09
Τοποθεσία: Χαμουτζούπολη-Παγουροland

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό fog » 04/10/10 10:30

Professeur έγραψε:Ναι καλά. Όλα τα ολυμπιακά αθλήματα με S/P γίνονται. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι παράνομοι !

Αυτό συμβαίνει γιατί στα ολυμπιακά αθλήματα δεν κινδυνεύεις από το πιάτο. :innocent:
Στην παρανομία όμως θες το καλύτερο γιατί μπορεί να κρατάει και ο άλλος όπλο. Εικόνα

:)
Άβαταρ μέλους
fog
4TF A6 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 1324
Εγγραφή: 02/02/08 19:38
Last Visit: 28/06/12 17:48
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό REALZEUS » 04/10/10 11:13

Ούτε τα μεν ούτε τα δε είναι κατάλληλα για κάτι άλλο πέραν αθλημάτων και κυνηγίου. Άντε και για καμία αυτοπροστασία...

ΥΓ: Προσωπικά είμαι κατά του κυνηγιού ως hobby. Δεν μου αρέσει να πυροβολώ ζώα που δεν φερουν οπλισμό. :shifty:
Άβαταρ μέλους
REALZEUS
4TF F15 Pilot
 
Δημοσιεύσεις: 42600
Εγγραφή: 01/02/09 16:06
Last Visit: 14/11/18 10:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό spyros » 04/10/10 13:15

Πολυ ενδιαφερων θεμα μπραβο κι ελπιζω να εχει και συνεχεια με καθημερινες αναφορες γι αυτο το τοσο παραξενεμενο σπορ,χομπι δεν ξερω πως να το πω.Ειμαι κι εγω κυνηγος και μ'σρεσει ν'απολαμβανω την φυση ειδικα τωρα το χειμωνα μαζι με τον συντροφο μου ενα ασπροκανελι σετερ.Κυνηγω κυριως μπεκατσες αλλα τα τελευταια χρονια εχουν λιγοστεψει παρα πολυ και ειδικα απο τοτε που η Βουλγαρια εγινε Νο 1 στον κυνηγετικο τουρισμο,δεν εχει τοση σημασια ομως το θηραμα,αν και η μπεκατσα η οπως λεγεται η βασιλισα του δασους εναι πανεξυπνη,οσο εχει το να βρεθεις στο βουνο με τον σκυλο σου να την ψαξεις ολη μερα και να παρεις 1 η 2 καλες φερμες και αντιστοιχα πεταγματα απο την βασιλισσα.Ειναι το μονο πραγμα πλεον που με χαλαρωνει και μου αδειαζει το μυαλο και περιμενω πως και πως την 1η εξοδο εκει προς τα τελη του μηνα κι αυτο καθε Σαβ/κο εως τα τελη Φλεβαρη.
Το κυνηγι παντως ειναι πολυ παρεξγημενο στην Ελλαδα κυριως λογω της παραπληροφορησης που υπαρχει,και πιστευω οτι η πλειοψηφια των κυνηγων ειναι συνειδητοποιημενοι,τηρουν τους κανονες και αγαπουν-σεβονται την φυση γιατι χωρις αυτην δεν υπαρχει και κυνηγι.
Ως αναφορα τα οπλα μου τωρα εχω 2 ποζε και 1 καραμπινα αλλα κυνηγω μονο με το 1 ποζε ενα Rizzini omnium 61 cm,Εχω και 2 αεροβολα (λατρευω τον αεροβολισμο αν και στην Ελλαδα τωρα κανει τα πρωτα του βηματα και οποιος ενδιαφερεται ας κανει τον κοπο να δει στο aerovolo.gr)
Αυτα γι'αρχη.
spyros
4TF A5 Driver
 
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 01/01/70 2:00
Last Visit: 10/11/17 8:27

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό leonp » 04/10/10 15:16

Βέβαια, είναι παρεξηγημένο το κυνήγι.
Υπάρχουν άφθονα θηράματα, τόσο πολλά που πρέπει να τα κυνηγήσουμε για να μειωθεί ο πληθυσμός τους. :svivhaha:

Εγώ άλλα βλέπω. Οι κυνηγοί (συμπεριλαμβάνονται οι λαθροκυνηγοί) έχουν εξοντώσει ότι πετάει και ότι περπατάει στη φύση.

Να απαγορευθεί το κυνήγι για πάντα.
1. Δεν περισσεύουν θηράματα.
2. Δεν έχετε το δικαίωμα να σκοτώνετε άγρια ζώα. Να σκοτώνετε μόνο ότι εκτρέφετε.
Τα άγρια ζώα δεν είναι ιδιοκτησία σας για να τα σκοτώνετε.
Άβαταρ μέλους
leonp
4TF Gr. B Driver
 
Δημοσιεύσεις: 18350
Εγγραφή: 09/10/04 0:01
Last Visit: 06/09/14 11:39
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )

Δημοσίευσηαπό mjacob » 04/10/10 15:19

leonp έγραψε:Εγώ άλλα βλέπω. Οι κυνηγοί (συμπεριλαμβάνονται οι λαθροκυνηγοί) έχουν εξοντώσει ότι πετάει και ότι περπατάει στη φύση.

+ό,τι κολυμπάει :rtfm:
Μιλούν εναντίον του κράτους αυτοί που το απομυζούν
Μιλούν υπέρ του ανταγωνισμού τα τραστ και τα μονοπώλια
Άβαταρ μέλους
mjacob
4TF WRC Driver
 
Δημοσιεύσεις: 13845
Εγγραφή: 08/07/06 15:36
Last Visit: 04/02/18 12:30

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντίλογος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες