Αρχικά ποιος σας είπε ότι δεν κάνει να ρίχνεις χαρτιά στην λεκάνη . Μια χαρά ρίχνεις . Αλλά μιλάμε ΜΟΝΟ για χαρτιά υγείας και βέβαια σε κάποια λογική ποσότητα μέχρι να τραβήξεις το καζανάκι .
Το ότι το φρεάτιο δεν κλείνει καλά δεν λέει κάτι . Οι δυνατότητες απορροής είναι πολύ μεγάλες . Αλλά το θέμα δεν λύνεται με την μαντική ικανότητα , αλλά με έναν απλό έλεγχο .
Φέρνουν υδραυλικό , ξεκινάει και ρίχνει νερά από πάνω προς τα κάτω , κοιτάει αν παίζει κάτι με τα νερά της ταράτσας , δηλαδή αν έχει ενωθεί το δίκτυο των ομβρίων στην αποχέτευση και σε ποιο σημείο έχει γίνει αυτό .
Από εκεί και μετά τα κτίρια έχουν στο οριζόντιο δίκτυο αποχέτευσης τις εξής ιδιαιτερότητες . Παλιά είχαμε φρεάτια . Στις νεώτερες άλλαξε ο κανονισμός και έγινε με τάπες καθαρισμού .
Πρέπει λοιπόν να δει ο υδραυλικός αρχικά τι συμβαίνει σε κάθε σύνδεση ορόφου προς το κατακόρυφο δίκτυο , σε κάθε σύνδεση του κατακορύφου στο οριζόντιο και μετά τι φτάνει στον μηχανοσίφωνα . Μέχρι εκεί θα πρέπει να έχει γίνει και ένας καλός καθαρισμός του οριζοντίου δικτύου με μηχάνημα απόφραξης .
Ακόμα θα πρέπει να δει αν μετά τον μηχανοσίφωνα τα νερά φεύγουν εύκολα προς την αποχέτευση γιατί μπορούν να συμβούν πολλά , τα οποία έχω δει όλα αυτά τα χρόνια .
Δηλαδή μπορεί να έχει φράξει ο κεντρικός αγωγός είτε εντελώς , είτε να έχει μειωθεί πολύ η διατομή του και έτσι τα λύματα της πολυκατοικίας δυσκολεύονται να φύγουν .
Ακόμα μου έτυχε να περάσει ένα κλαδί από τον κεντρικό αγωγό , να σκαλώσει στην σύνδεση του κτιρίου μου με τον κεντρικό , με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η διατομή και τα νερά να μην φεύγουν μετά τον μηχανοσίφωνα .
Υπ΄ όψη ότι ο έλεγχος από υδραυλικό γίνεται ΜΟΝΟ μέχρι τον μηχανοσίφωνα . Μετά αναλαμβάνει η εταιρεία αποχέτευσης μέσω των φρεατίων που έχει στον δρόμο .
Οπότε αφήστε τις μαντεψιές και βάλτε έναν υδραυλικό να ψάξει να δει τι τρέχει . Γενικά στις πολυκατοικίες η έννοια της λέξης συντήρηση είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ και μετά τους φταίνε οι άλλοι .
Αμα ο κόσμος ήξερε τι υποχρεώσεις συντήρησης έχει θα ήταν πιο σοβαρός . Αλλά όλοι τα αφήνουν μέχρι να χαλάσουν εντελώς και μετά τους φταίνε πάντα άλλοι και ποτέ το μυαλουδάκι τους .