17 Απρ 2018

500 ταχυφορτιστές εγκαθιστά η Porsche στις ΗΠΑ

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει τους τρόπους υποστήριξης της επερχόμενης μέσα στο 2019 ηλεκτρικής Mission E.

Porsche Charging

Ένα από τα σημαντικότερα κωλύματα -πέραν ίσως εκείνου που αφορά στο κόστος αγοράς- για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι αυτό των υποδομών που, θέλοντας και μη, καλούνται να υποστηρίξουν στην πράξη την κίνησή τους στους ανά την υφήλιο δρόμους. Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην εν λόγω πρόκληση, η Porsche επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος σε μια από τις μεγαλύτερες για την ίδια αγορές του πλανήτη ανακοινώνοντας πως μέχρι και τα τέλη του 2019 θα εγκατασταθούν σε 500 σημεία των ΗΠΑ ισάριθμοι ταχυφορτιστές. Όπως έγινε γνωστό, οι 189 θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των επίσημων αντιπροσώπων της, με τους υπόλοιπους να είναι… διάσπαρτοι σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της αχανούς αυτής χώρας.

Καθώς η ισχύς φόρτισης αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την παροχή του δικτύου, η Porsche αναμένεται να υποστηρίξει τα 189 σημεία φόρτισης που θα βρίσκονται στους ντίλερ της με προηγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ούτως ώστε να είναι εφικτή η ταυτόχρονη φόρτιση έως και τριών οχημάτων. Για το όλο θέμα, χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του CEO της Porsche Β. Αμερικής, Klaus Zellmer:

«Αν θέλετε να αγοράσετε τη Mission E, θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει αν πάτε για σκι για παράδειγμα διανύοντας πάνω από 300 μίλια. Γι 'αυτό πρέπει να έχουμε απαντήσεις».

Και συμπλήρωσε:

«Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι η υπηρεσία δεν θα είναι δωρεάν. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το πώς θα λειτουργήσει ακριβώς αυτή η διαδικασία πληρωμής για τους πελάτες μας. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα πακέτο που να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του αυτοκινήτου. Θα μπορούσε να είναι μια κάρτα μέλους. Ακόμα το εξετάζουμε»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Porsche Charging
  • Porsche Charging
Ετικέτες: