29 Δεκ 2017

Byron Bay train: το πρώτο ηλιακό τραίνο παγκοσμίως

Το πρώτο πλήρως ηλιακό τραίνο παγκοσμίως ξεκίνησε την λειτουργία του, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Byron Bay, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Byron Bay Railroad Company ανακαίνισε τρία χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής και εφοδίασε το τραίνο της συγκεκριμένης διαδρομής με μια ηλιακή συστοιχία των 6,5 κιλοβάτ, με εύκαμπτα ηλιακά πάνελ. Η λειτουργία του τραίνου ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ από τον Ιανουάριο η ηλιακή αυτοκινητάμαξα θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της. Το μικρό τραίνο έχει 100 θέσεις και αρκετό χώρο για όρθιους επιβάτες, αλλά και για αποσκευές, για ποδήλατα και για ιστιοσανίδες.

Τα ηλιακά πάνελ που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του τραίνου παράγουν ενέργεια που καταλήγει σε ένα σύστημα μπαταριών 77 κιλοβατωρών. Η μπαταρία έχει περίπου την ίδια χωρητικότητα με τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το τραίνο κάνει 12-15 διαδρομές με μία φόρτιση. Το σύστημα πέδησης ανακτά περίπου το 25% της αναλωμένης ενέργειας, όποτε χρησιμοποιούνται τα φρένα. Ο φωτισμός της αμαξοστοιχίας, αλλά και τα συστήματα ελέγχου και αερισμού, εξυπηρετούνται από μπαταρίες.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: