Η επόμενη γενιά των συνδεδεμένων αυτοκινήτων του αμερικονο-ιταλικού ομίλου θα χρησιμοποίει τεχνολογίες των δύο εταιρειών.

Η Fiat Chrysler Automobiles δήλωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες από την Alphabet Inc της Google και την Harman της Samsung προκειμένου να συνδέσει όλα τα οχήματά της μέχρι το 2022. Στόχος της εν λόγω συνεργασίας θα είναι να παρέχονται  υπηρεσίες μουσικής και βίντεο διευκολύνοντας ταυτόχρονα τις μελλοντικές δυνατότητες κοινής χρήσης (car-sharing) και αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων του ομίλου.

Πιο αναλυτικά, η FCA θα χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα Android της Google παγκοσμίως, αντί για ένα «μείγμα λογισμικών» που ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει μία ψηφιακή πλατφόρμα που θα βασίζεται σε cloud της Harman, η οποία ανήκει στην Samsung Electronics Co Ltd.

Η FCA σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα παρουσιάσει τις νέες αυτές τεχνολογίες, οι όποιες θα βοηθήσουν μεταξύ άλλων τους ιδιοκτήτες «στις ανάγκες συντήρησης των οχημάτων, στον εντοπισμό πρατηρίων καύσιμων και σταθμών φόρτισης, καθώς και στον εντοπισμό προσφορών σε υπηρεσίες φαγητού».

Η εταιρεία προσέθεσε ότι το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας Uconnect θα προσφέρει επίσης στους οδηγούς ενημερώσεις λογισμικού over-the-air. Συνολικά, το νέο σύστημα θα παρέχει ένα συνδεδεμένο περιβάλλον για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις υπηρεσίες κινητικότητας. Επίσης, θα υποστηρίξει το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών FCA Mobility Services, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών, όπως η ασφάλιση οχήματος με βάση τη χρήση κ.α.

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, όπως η General Motors και η Ford, η FCA δεν έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη τεχνολογιών που να σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση - γεγονός που ναι μεν της εξασφαλίζει σημαντικές εξοικονομήσεις σε χρήμα, ωστόσο δε την καθιστά άμεσα εξαρτώμενη από άλλες εταιρείες._Χ.Α.