06 Ιουλ 2018

H Baidu ξεκινά την μαζική παραγωγή αυτόνομου λεωφορείου

Το ξεκίνημα της μαζικής παραγωγής του αυτόνομου λεωφορείου της ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία Baidu, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας.

Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει στο εργοστάσιό της 100 οχήματα τύπου Apolong. Η εμπορική χρήση τους θα αρχίσει σε κινεζικές πόλεις, στόχος είναι όμως κάποια στιγμή να δρομολογηθούν και οι εξαγωγές. Η αυτονομία του λεωφορείου είναι επιπέδου 4. Το Apolong μεταφέρει 14 καθήμενους επιβάτες και δεν έχει θέση οδηγού, τιμόνι και πεντάλ. Είναι ηλεκτροκίνητο, με αυτονομία 100 χλμ μετά από φόρτιση δύο ωρών, ενώ δύναται να αναπτύξει ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα.

Η εταιρεία στοχεύει την χρήση του σε αεροδρόμια και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, σύντομα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στο Πεκίνο και σε άλλες μεγάλες κινεζικές πόλεις. Επίσης, στα σπάργανα είναι και μια συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία Softbank Group, για τη χρήση του στους δρόμους του Τόκιο. Η Softbank σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει δέκα Apolong για δοκιμές στην Ιαπωνία, με την έναρξη του 2019.

Ετικέτες: